Земеделски дружества в България, които получавали средства в миналото от

...
Земеделски дружества в България, които получавали средства в миналото от
Коментари Харесай

ОЛАФ: Български земеделски дружества се опитали да получат средства от ЕС с измама

Земеделски сдружения в България, които получавали средства в предишното от Европейски Съюз и са достигнали тавана на финансирането, са се пробвали да придобият още пари с машинация.

Това оповестява БНР, като се базира на отчет на европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз – ОЛАФ.
ОЛАФ ревизира социална поръчка на Министерство на вътрешните работи за доставка на 290 джипа Процедурата е завършила през 2017 година по времето на служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, обясниха от Министерство на вътрешните работи
В него се обръща внимание, че от 2014 до 2018 година службата е засякла 94 случая на нередности у нас и издадени са 15 рекомендации.

В документа се показва още, че измамата е ставала посредством основаването на видимо самостоятелни нови компании, които да изискат още средства.
Българска социалистическа партия внесе сигнал до ОЛАФ по абсурда " Ало, Банов съм " Елена Йончева съобщи, че има документи, подкрепяща нейните изказвания за злоупотреби
Проверката на ОЛАФ е открила, че постоянно адресът на старите и новите компании е и бил еднакъв.

Според организацията, загубите в тези случаи за европейския бюджет са били към 10 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР