Земеделка получи присъда за представяне на неверни сведения за получаване

...
Земеделка получи присъда за представяне на неверни сведения за получаване
Коментари Харесай

Осъдиха земеделка, дала фалшиви документи за евросубсидии за 588 000 лева

Земеделка получи присъда за показване на погрешни сведения за приемане на средства от еврофондове

Окръжна прокуратура – Благоевград завърши делото против Н.М., която се е признала за отговорна. Между отбраната ѝ и Окръжна прокуратура е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложено ѝ наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 3 000 лв..

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

Към м. октомври 2015 година комерсиалното сдружението на обвинената Н.М. било бенефициент по размер „ Модернизация на земеделските стопанства “ на Оперативна стратегия за развиване на селските региони за интервала 2007 – 2013 година

На 15 октомври 2015 година Н. М., като притежател на компания, показала погрешни сведения пред Дирекция „ Оторизация на заплащанията по използване на ограниченията за развиване на селските региони “ в Благоевград. В „ Заявка за заплащане “ към контракт за финансово подкрепяне било посочено за осъществено заплащане от страна на бенефициента към изпълнителя на строително-монтажни работи в размер на 258 000,01 лв. и 50 000 лв. на компанията, изготвила плановата документи при кандидатстване.

С дейностите си Н.М. целяла да получи 588 115,26 лв. от фондове на Европейския съюз - Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони и предоставени на българската страна. Тази сума представлявала разликата сред цената на утвърдената финансова помощ в размер на 1 176 229,26 лв. и изплатеното предплатено заплащане в размер 588 114 лв..

В хода на следствието е било открито, че посочените от обвинената в поръчката заплащания не били осъществени от бенефициента.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР