Зелето е един от най-достъпните зеленчуци на пазара. То не

...
Зелето е един от най-достъпните зеленчуци на пазара. То не
Коментари Харесай

Зелето се познава по КОЧАНА. Научете се как да го избирате!

Зелето е един от най-достъпните зеленчуци на пазара. То освен е вкусно, само че е и също толкоз потребно за здравето на човек. Благодарение на него си набираме големи количества витамини и минерали. Да не приказваме за това, че то е извънредно желано от хора, борещи се с непотребните килограми.
Истината е, че малко на брой се замислят, когато избират този зарзават. Не си дават сметка, че съществуват отличителни белези, подсказващи ни дали е откъснато скоро, положителни ли са вкусовите му качества и коства ли си да го прибавим към кошницата с покупки.
 Зеле или спанак: Кое е по-добре да изберете? Зеле или спанак: Кое е по-добре да изберете?
Зелето принадлежи към типа зеленчуци Brassica и се предлага в разнообразни цветове като алено, бяло, зелено и лилаво. Той е цялостно с витам...
Как да разпознаем дали зелето е положително за консумация?
Според не малко от хората петната по най-горния пласт на зеленчука са маркер за това дали е отглеждано с химикали или не. Те считат, че по този аршин могат най-лесно да се ориентират.

Това обаче не е напълно правилно. Ако по листата на зелето има тъмни петна, това приказва само за съществуването на гъбични инфекции.
Винаги обаче може да разберете дали си коства да закупите няколко зелки, откакто ги обърнете и стиснете мощно с ръце кочана. Задължително той би трябвало да е ярък и корав.
 Тънкости при готвенето на зеле Тънкости при готвенето на зеле
Умелата стопанка може да подготви истински деликатес от зеле. Готвенето му е обвързвано с някои тънкости, с които е добре да сте осведомен...
Не бива по него да има слузесто вещество или друга течност. Ако забележите сходно събитие, най-добре да се въздържите от покупка.

Листата на здравото зеле са изпънати и стегнати. Това е ясно доказателство, че зеленчукът ще бъде апетитен и апетитен. Ако зелето е остаряло – листата му ще са сбръчкани.
Няма значение от размера, зелето в никакъв случай не трябва да е леко. Това е още едно доказателство, че не би трябвало да го купувате.
Надяваме се да сме ви били потребни и с помощта на споделеното с вас да съумеете сами да побирате крепко и вкусно зеле!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР