Зеленски предупреди европейците да не свикват с войната, защото Путин

...
Зеленски предупреди европейците да не свикват с войната, защото Путин
Коментари Харесай

Зеленски предупреди европейците да не свикват с войната, защото Путин може да дойде и при тях

Зеленски предизвести европейците да не привикват с войната, тъй като Путин може да пристигна и при тях. Свикването на европейците с войната в Украйна е рисково събитие. Страните от Европейския съюз би трябвало да оказват помощ на Киев, тъй като Путин може да пристигна и при тях. Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски, оповестява РБК-Украйна, базирайки се на изявление за канала Rai1.

Президентът се съгласи с мнението на папа Франциск за приучване към войната и понижаване на вниманието на света.

„ Той беше прав, това към този момент се случва. Абсолютно правилно. Срещнахме се с папа Франциск два пъти. Хората даже привикват с обстоятелството, че хиляди украински деца са били депортирани. Първо беше смут за Европа. Първо ни помогнаха, неотдавна даже създадохме интернационална коалиция “, сподели той.

В същото време страстите минават и хората привикват. И даже в Европа стартират да се чуват гласове, че украинските деца може да харесат на съветска територия.

„ Това е неправдив метод. Това е и тезата на папа Франциск, че хората привикват с войната “, означи Зеленски.

В същото време президентът на Украйна изясни, че човек може да свикне с войната единствено от разстояние.

„ Но когато войната пристигна при вас, е изцяло невероятно и недопустимо да свикнете с нея. В противоположен случай вие сте изгубили тази война. Вие сте изгубили себе си, дома си, фамилията си “, сподели той.

Според него някои украинци също привикват с войната и това е огромна неточност.

„ Как да свикнеш с обстоятелството, че хората умират, че летят ракети? Разбирате ли, това е невероятно и това не е естествен живот. Свикваш с дистанцията. Когато ние сме в Киев и има разстояние до фронта, започваме да привикваме с нещо. Това е незаслужено към тези, които са на фронта. И вие би трябвало да разберете: в случай че сте привикнали тук, до момента в който е там фронтът, тогава фронтът може към този момент да е тук, където сте вие, в случай че не подкрепяте тези, които са на предните линии сега “, сподели още президентът.

Възможна война в Европа

Както означи Зеленски, същото е и с Европа – тя е на разстояние от войната.

„ Слава Богу, че нямате война, само че война може да пристигна в Европа, тъй като имаме работа с Путин “, сподели той.

„ И когато пристигна войната, никой няма да е подготвен. Първо, никой няма да е толкоз подготвен, колкото Украйна, тъй като сме във война отдавна. Армиите на Европа няма да са подготвени. Ще има потрес. Там ще бъдат десетки милиони хора в безпорядък, в заточение. И къде ще избягат? “, попита президентът.

Зеленски напомни, че украинците са напуснали, отишли ​​са в европейски страни, където са получили леговище. И благодари както на държавното управление, по този начин и на народа на Италия, че са приютили бежанците.

„ Къде ще отидат всички в Европа, в случай че съветската войска пристигна там? Как ще се защитят? Къде е увереността, че НАТО ще работи? Кой приказва за това? Никой не споделя на обществото тези детайлности, само че къде ще отидат всички? Ще настане световна война. Имиграционни процеси и огромни, огромни, огромни загуби “, сподели Зеленски.

Президентът на Украйна счита, че няма потребност да се рискува и да се мисли, че Путин не е подобен и че тактиката на Русия не такава.

„ Просто би трябвало да предприемете няколко стъпки авансово, с цел да не рискувате вашите страни и хора. Подкрепете Украйна, тъй че Украйна да ги спре тук и политически, дружно с вас, да ги избута вкъщи. Това е, което би трябвало да извършите. Аз просто ще ви кажа почтено, когато политиците кажат: „ Е, не е реалност, че той ще пристигна. “ Защо да поемаме този риск? Ако не е реалност, че той ще пристигна, тогава не е реалност, че той няма да пристигна “, сподели Зеленски.

Източник: РБК-Украйна,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР