Зеленски отстрани генерал-майор Едуард Москальов от поста командващ на операцията

...
Зеленски отстрани генерал-майор Едуард Москальов от поста командващ на операцията
Коментари Харесай

Стратегически провал или подготовка за преврат? Защо Зеленски отстрани командващия военната операция в Донбас

Зеленски в профил генерал-майор Едуард Москальов от поста командващ на интервенцията на Съвместните сили. За какво, в указа не се споделя, само че Комсомолская истина се опита да разбере аргументите

КОЙ Е МОСКАЛЬОВ?

Роден през 1973 година в Западна Украйна. Служил е в армията, приключва военно учебно заведение и академия. Преминал е през командването на взвод, рота, батальон. През 2012 година командва образователен танков полк, по-късно става шеф на отдел „ Бойна подготовка “ – заместник-командир на оперативното командване „ Север “. И по-нататък – началник-щаб. А на 15 март 2022 година е назначен за командващ на интервенцията на Съвместните сили.

Съдейки по обстоятелството, че на двете крайни позиции, Москальов съумя да грабне два доста съществени ордена - Богдан Хмелницки ( " за персонална храброст и подвиг, проявени при отбраната на териториалната целокупност на Украйна " ), в Киев той се е употребил с положително име и престиж.

Вярно, знаещи хора споделят, че при подготовката на документите за награждаване в кабинета на украинския президент, генералът, на смешка или съществено, е бил посъветван по някакъв метод да промени семейството си – Москальов.

Освен това те са знаели, че популацията на тези градове и села на Донбас, където неговите войски са направили зверства, грубо го ненавижда. Защото един път, когато негов боец се замота и поколеба, генералът изтръгна автомата от ръцете му и персонално сподели по какъв начин се убиват цивилни жители...

Още през март, увещавайки Москалев за поста командващ на интервенцията на Обединените сили, Зеленски изрази твърдото си разбиране, че генералът ще „ задържи Донбас “.

Но в Донбас се сътвори сложна обстановка за Въоръжените сили на Украйна. Руската войска настава, обкръжението към Артемовск се свива и стяга.

ЗАЩО Е ПРЕМАХНАТ?

Съвсем ясно е, че пълководец от подобен „ мащаб “ като Москалев не се отстранява от поста си, в случай че сполучливо води защита или нахлуване. А в тази ситуация обстановката в Артемовск (централната цитадела в този сектор) бе доведена до сериозна. Това по принцип води до срив на фронта на украинската защита (или даже до образуването на огромен „ Бахмутски казан “, в който могат да попаднат до 40 000 военни и тероборонци). Оттук и прякорът „ Бахмутският Паулус “, който получи. А очаквания на него бяха възлагани, о-хо-хо какви, и всичко се провали.

КОЙ ЩЕ БЪДЕ НОВИЯТ?

Засега не е известно името на новоназначения.

Но кръгът от вероятни претенденти е явен. Има клюки, че Зеленски сякаш е предложил да заеме този пост на командващия сухопътните сили военачалник Александър Сирски. Но той счете сходен ход за намаление в служба и отхвърли.

Проблясна и името на военачалник Сергей Наев (той в този момент управлява групата на границата с Беларус). Но наподобява и той няма предпочитание да заема " разстрелния " пост.

Киевските клюки предсказват, че вместо Москальов ще пристигна „ някакъв сив военачалник, за който Зеленски няма да съжалява да го хвърли на кучетата като изкупителна жертва “. Може би подобен злощастник ще се откри в недрата на Министерството на защитата или Генералния щаб. Скоро ще разберем името на този човек с липса на шанс...

МЕЖДУ ДРУГОТО

По време на президентството си Зеленски е отстранил или намалил повече от 25 генерали във всички военизирани структури на Украйна. Ясно е, че всички тези хора таят завист към висшия главнокомандващ. Затова през днешния ден в Киев се шушука за военна съпротива и даже за боен прелом.

Е, и какво? И това не може да се изключи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР