Зеленски отхвърля призива на папа Франциск за преговори с Русия.

...
Зеленски отхвърля призива на папа Франциск за преговори с Русия

Снимка: БГНЕС/ EPA/Oleg Petrasyuk

Коментари Харесай

Зеленски отхвърля призива на папа Франциск за преговори с Русия

Зеленски отхвърля апела на папа Франциск за договаряния с Русия. Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли апела на папа Франциск за договаряния с Русия, наричайки апела на папата отдалечено „ виртуално ходатайство “.

Зеленски не се базира непосредствено на папата или неговите мнения през вчерашния ден, само че сподели, че концепциите на папата нямат нищо общо с напъните на религиозни фигури в Украйна да оказват помощ на страната.

„ Подкрепят ни с молебствия, диалози и дейности.

Това в действителност е черква за хората “, сподели Зеленски. „ Не на 2500 километра, някъде, виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който желае да ви унищожи “, сподели Зеленски.

В изявление, което даде на държавната телевизионна мрежа RTS и излъчено през вчерашния ден, папа Франциск, запитан за обстановката в Украйна, сподели, че не би трябвало да се „ срами да договаря, преди обстановката да се утежни “. „ Смятам, че най-силни са тези, които виждат обстановката, мислят за хората и имат смелостта да вдигнат бялото знаме и да договарят “, уточни той.

По-рано през днешния ден Киев с устата на украинския външен министър Дмитро Кулеба отговори остро на главата на Римокатолическата черква и даде обещание, че Украйна „ в никакъв случай “ няма да се съобщи на Русия. „ Нашето знаме е жълто и синьо. За това знаме живеем, умираме и побеждаваме. Никога повече няма да подвигаме флагове “, сподели Кулеба.

 

 

Източник: Ройтерс/ Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР