Зеленски е побеснял!: Сменя изцяло висшето командване на армията си.

...
Зеленски е побеснял!: Сменя изцяло висшето командване на армията си.
Коментари Харесай

Зеленски е побеснял!: Сменя изцяло висшето командване на армията си

Зеленски е буен!: Сменя напълно висшето командване на армията си. Президентът на Украйна разгласи пет нови назначения във висшия управителен състав на украинската войска.

Действията на президента са последвали назначението на генерал-полковник Олександър Сирски за главнокомандващ въоръжените сили на страната на мястото на Валерий Залужни.

В своето обичайно вечерно послание към нацията Зеленски сподели, че е прекарал деня в срещи с военното управление. И че опитни „ в тази война командири “ ще поемат нови длъжности.

Този месец съветската пълномащабна инвазия в Украйна ще навлезе в третата си година.

С ранга на заместници на Сирски ще бъдат полковниците Вадим Сухаревски и Андрий Лебеденко. Които ще управляват надлежно безпилотните системи, в това число развиването на дейностите с дронове, и софтуерните прелюдия в бойните системи.

Зеленски добави, че е одобрил кандидатурите на трима бригадни генерали за заместници на началника на генералния щаб на украинската войска.

На въпросния пост тази седмица по рекомендация на Сирски бе назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич.

Новоназначените са Володимир Хорбатюк, който ще е действен шеф, Олексий Шевченко, виновен за организацията на дейностите, и Михайло Драпати, управляващ образованията.

„ Продължаваме да обновяваме нашия управителен състав “, сподели Зеленски, представен в неговия канал в приложението „ Телеграм “.

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР