Зеленият сертификат трябва да е задължителен за служителите във всички

...
Зеленият сертификат трябва да е задължителен за служителите във всички
Коментари Харесай

Бизнесмени: Зеленият сертификат трябва да е задължителен навсякъде

Зеленият документ би трябвало да е наложителен за чиновниците във всички търговски обекти, без значение дали са хранителни магазини, хипермаркети или аптеки, дали са огромни или дребни.

Около това мнение се сплотиха известните предприемачи Ивайло Пенчев – притежател на " Уолтопия " и Мариан Колев – притежател на магазините за детски и бебешки артикули " Хиполенд ", които гостуваха в утринния блок на NOVA.

Служителите би трябвало да се имунизират, с цел да могат да си правят работата и да имат приходи. " Всички чиновници би трябвало да имат зелен документ ", безапелационен е Колев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Зеленият документ не нарушава трудовите права на хората, з...

Клиентите в някои обекти също би трябвало да са длъжни да показват сходно уверение, само че в последна сметка изборът е техен. Ако обаче тези хора работят в хранителни вериги, аптеки, те към този момент би трябвало да имат зелен документ.
Зелените документи дават резултат

Служебното държавно управление е взело меко решение с налагането на документите, може би тъй като се намираме предизборна конюнктура.

Въпреки това, налагането на зелените документи явно работи. Въпреки изнесените пунктове в молове, в метрото, в паркове и градинки, преди ползата е бил доста слаб, а в този момент има опашки от ранни зони. Това е доста по-ефективно от убеждаването на хората да се имунизират, счита Колев.

Преди да се вкарат ограниченията, едвам към 12% от чиновниците на " Хиполенд " са били имунизирани. Само за 8 дни, откак работи мярката, те са се утроили и всеки ден се усилват. Все повече хора са си изкарали документ, че са преболедували и имат антитела.

Работодателите ще оставят известно време на чиновниците да се имунизират или да си извадят уверение, че са преболедували. През това време ще заплащат тестванията им. Щом изтече този интервал, отказалите да си извадят зелен документ и не искащи да се тестват за своя сметка, ще бъдат пуснати в неплатен отпуск. Работодателите имат задоволително пари да заплащат тестванията, само че това не е редно.
По-добре документ в сравнение с ново затваряне



Зеленият документ е по-добро решение от тоталния локдаун, безапелационни са предприемачите. Зелените документи не са ограничаване и наказване, а тъкмо противоположното – те дават независимост на имунизираните. Ако няма зелени документи, ще има затвор за всички – общ локдаун, защото няма друга мярка. Това е доста по-лошо, уверени са Пенчев и Колев.

" Живял във време на тирания на пролетариата, в този момент сме в едни времена на тирания на тъпанариата. Тъпанарите диктуват дневния ред на обществото. Хората, които не са образовани и не имат вяра в науката и имунизациите, и такива, които са незрели, бунтари. Това са двете групи хора, които не желаят да се имунизират. Те ни споделят по какъв начин да живеем и диктуват дневния ред ", изяснява притежателят на " Уолтопия ".
Не мрънкайте и не искайте пари от страната

Пенчев прикани работодателите в България да мрънкат по-малко и да не плачат за помощи от страната. " Работодателите не са най-слабите хора в обществото, не на тях би трябвало да се оказва помощ. Ако на някого би трябвало да се оказва помощ, това не са бизнесмените, а да вземем за пример безработните ", безапелационен е той.

Когато работодателите желаят пари от страната, те в действителност желаят някой да работи гратис за тях, което е извънредно незаслужено, уверен е притежателят на " Уолтопия ".

Според него страната действително не оказва помощ на никого, а задължава някого да помогне на различен, като взема от него. Кротките и работливите оказват помощ на буйните тарикати, счита Пенчев.
Недоверието към имунизациите

Една от аргументите за недоверието към имунизациите е, че са безвъзмездни. " Народопсихологията ни е такава, че когато получаваме нещо гратис, нормално не го ценим, дори си мислим, че е нездравословно. Безплатните ваксини и безплатното тестване разглезва човечеството ", счита Пенчев.

" Хората би трябвало да се грижат за личното си здраве. Не е работа на никого да заплаща за непознато здраве ", безапелационен е притежателят на " Уолтопия ". Той поддържа практиката да се оказва помощ на най-слабите, само че чака те да бъдат признателни, а не да мрънкат.

Важно е, когато се оповестяват инфектираните и умрелите, да се натъртва на това какъв % от тях са били имунизирани, уверен е Мариан Колев. " Никой не дава обещание, че имунизацията подсигурява, че няма да се заразиш. Но в страни, където има повече имунизирани, умрелите са в пъти по-малко. Това е огромна разлика ", акцентира притежателят на " Хиполенд ".

" Принудата хората да бъдат имунизирани е една от най-разумните принуди. Протестите против сходна насила са най-необосновани. Хората, които стачкуват против тази насила, живеят в други ужасни принуди – вземат им парите под формата на налози, раздават ги на мошеници, само че те го одобряват ", отбелязва Ивайло Пенчев.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР