Зелените коридори спират заради изчерпани количества ваксини. Ще получим значително

...
Зелените коридори спират заради изчерпани количества ваксини. Ще получим значително
Коментари Харесай

В събота се чакат още ваксини, властта увери, че се пазят дози за втората игла


Зелените коридори стопират поради изчерпани количества ваксини. Ще получим доста по-малко от декларираните дози на „ АстраЗенека “, не е ясно дали и по кое време това ще бъде обезщетено.Личните лекари не престават да връщат пациенти от описите за имунизация, тъй като не са получили заявенито в РЗИ дози. Властта не даде явен отговор по кое време хаосът ще се подреди. Напротив – от думите на здравния министър Костадин Ангелов през днешния ден стана ясно, че те са предполагали за понижените количества от „ АстраЗенека “ и все пак са отворили „ зелени коридори “ за всеобща имунизация. Според него хората, получили първа доза от препарата, не би трябвало да се тормозят, че няма да има ваксина за „ втора игла “.Втората доза се слага след 10 седмици и тя ще бъде обезпечена, сподели той в отговор на журналистически въпрос по време на днешния брифинг на здравните управляващи.

Продължават имунизациите по етапи, прекратени са единствено „ зелените коридори “. В някои пунктове в лечебни заведения в страната към момента има ваксини, като управляващите се надяват да няма огромен празен ход до идването на новата пратка в събота. Личните лекари не престават да ваксинират с каквото им е доставено. В РЗИ също има прочут запас от ваксини.

Според информация от „ АстраЗенека “ камионът с имунизациите потегля за България в петък и се чака да пристигна по някое време в събота. Ако предстоящите 52 000 дози дойдат в събота, те ще бъдат разпределени незабавно, с цел да стигнат оптимално бързо до имунизационните пунктове. Половината доставка ще е за общопрактикуващите лекари, заяви Ангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР