„Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме

...
„Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме
Коментари Харесай

Балтов: Зелените коридори остават и този уикенд, чакаме разпореждане от министъра

„ Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме ново предписание на здравния министър и имунизационния щаб. Моето мнение е, че тези коридори би трябвало да останат “, сподели шефът на най-голямата незабавна болница „ Пирогов “ Асен Балтов в „ Тази събота “.

Той добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити, само че „ има концепция да се даде повече опция персоналните лекари да имунизират “. „ Смята се, че те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за имунизация от пациентските си листи “, сподели Балтов.

По думите му от началото на зелените коридори през „ Пирогов “ за имунизация против COVID-19 са минали 46 хиляди души, от които 16 хиляди са с втора доза.

Относно пациентите с първа доза „ АстраЗенека “ и втора – „ Пфайзер “, Балтов разяснява, че те са доста малко. Той посочи, че за тях имунизационни документи ще се издават евентуално от другата седмица.

„ Силно се надявам, че имунизациите ще създадат всичко допустимо, с цел да утихне и третата вълна дефинитивно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме групов имунитет. Ако продължим в този тип – до края на юли ще имаме много преболедували и имунизирани с повече от една доза “, сподели Балтов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР