Зелената или климатичната такса в Гърция заменя таксата за настаняване.

...
Зелената или климатичната такса в Гърция заменя таксата за настаняване.
Коментари Харесай

Проф. Каламарис: Храните в Гърция са с 50% по-евтини от тук

Зелената или климатичната такса в Гърция заменя таксата за настаняване. Разширява се от хотелския бизнес и в локалните налози на жителите и туристите. Тя стартира от 50 евроцента или 1 лев дневно и може да стигне до 20 лв. според от звездите.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria икономистът проф. Йоаким Каламарис.

Правителството чака милиард евро доходи от мярката, само че няма да могат да съберат повече от 650 млн. Парите ще се реинвестират за дотиране възобновяване на туристическите парцели на жителите. Парите ще се връщат на жителите.

Много от бизнеса и политиците се оправдават с импортираната инфлация. Има сериозна далавера в България. Производителите продават на положителни цени, само че търговците спекулират и няма наказания. В Гърция за предходната година са събрани 1.3 милиарда евро наказания и то на интернационалните вериги супермаркети, а тук нищо не вършим. Това мога да обясня единствено с картел. Хранителните артикули са с над 50% по-скъпи от Гърция. Това е невероятно. Това носи огромно обществено напрежение, което ще се върне като бумеранг върху целия политически хайлайф.

Влизането в еврозоната е изключитлено значимо за България. Затова сме предложили на министър Василев по-малко и даже нулево Данък добавена стойност на доста артикули за битка с инфлацията. Бюджетите на България са доста консервативни, тъй като разчитат единствено на българския поданик. Не разчитат на привличане на нови задгранични вложения.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР