Здравословното не означава пълна безвкусица, както много често се очаква!Когато

...
Здравословното не означава пълна безвкусица, както много често се очаква!Когато
Коментари Харесай

В КулинаАРТницата на шеф Шанков: Пиле с целина - бързо, вкусно и здравословно

 Здравословното не значи цялостна безсъдържателност, както доста постоянно се чака!

Когато творим под знака на кулинарията, е доста значимо по какъв начин сами подреждаме целите в нашата кухня. Как избираме, комбинираме и подготвяме всеки един детайл, който в следствие ще стане част от пъзела на нашият кулинарен шедьовър, е въпрос на познания, инстинкт и фикция.

Аз самият в никакъв случай не съм бил познавач на здравословната кухня, още по-малко маниак, само че се оказа, че е изцяло допустимо да реализираме страховит усет, въпреки и със здравословни пристрастености. И въпреки да ми се случва извънредно рядко, въпреки всичко и мен ме огрява някоя рецепта с пристрастености към потребното, въпреки и избрани детайли да подсказват, че е основана от моите „ неверни “ чревоугодни ръчички.

Та ето точно една такава забавна, здравословна, вкусна и основана за Вас рецепта:

ПИЛЕ С ЦЕЛИНА

Необходими артикули:

1бр. – пиле

½ ч.ч – лой

Масло – за пържене

1 глава – лук, ситно нарязана

Сол

4 дребни глави – целина

12 зърна – черен пипер

1 с.л. – брашно

Лимон за сервирането

Начина на подготвяне:

Нарежете пилето на порции, запържете го в мазнината, дружно с лука. Залейте го с 1 ч.ч гореща вода и оставете да къкри. Обелете и нарежете на шайби целината, изпържете ги от двете страни в маслото и ги прибавете към пилето, като добавите и черният пипер. Оставете да ври на слаб огън. Когато месото е готово, прибавете към соса брашното, размито с малко вода, по този начин, че да не образува бучки. След още 10 мин, свалете ястието и сервирайте с късче лимон.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР