Здравословното хранене е важно за предотвратяване на незаразните заболявания. За

...
Здравословното хранене е важно за предотвратяване на незаразните заболявания. За
Коментари Харесай

Консервираните или замразени продукти са по-добри за мен?

Здравословното хранене е значимо за попречване на незаразните болести. За страдание, пазаруването на здравословна храна постоянно се преглежда като разкош, защото пресни артикули, плодове с високо наличие на антиоксиданти, храни, които са качествени протеинови източници, като да вземем за пример постно говеждо и морски блага, могат да бъдат скъпи.

Има мит, че плодовете и зеленчуците, които се резервират посредством консервиране и заледяване, не са толкоз здравословни, колкото свежите органични артикули.

Много хора не са осведомени за изключителната прясна продукция, закупена на органични пазари и качествени супермаркети. По-евтините, модифицираните меса и източниците на рафинирано нишесте постоянно са по-достъпни и се употребяват в допълнение, с цел да се храни цялото семейство на невисок бюджет.

Но консервираните или замразените артикули могат да бъдат част от здравословната диета, демонстрират изследванията. Един разбор на учени от Държавния университет на Мичиган неотдавна сподели, че консерви и замразени плодове и зеленчуци са също толкоз питателни и потребни, колкото свежите. Тези открития са оповестени в American Journal of Lifestyle Medicine.

 Замразени плодове

В реалност това проучване откри, че равнището на витамините В, витамин Е и каротеноидите се усилват в консервираните домати. Що се отнася до консервираните фасул и бобови растения, влакното става по-разтворимо по време на процеса на консервиране, спрямо пресния фасул.

Консервираната и замразена продукция може да се съхранява надалеч по-дълго време от пресните артикули, което отстрани разхищаването на храна и пари. Цената на плодовете и зеленчуците отвън сезона ще се колебае през годината, до момента в който цената на замразените артикули ще остане най-много постоянна. Също по този начин можете да купувате в насипно положение и да съхранявате тази продукция, която може да бъде по-евтина в дълготраен проект.

Изберете умно

Хората би трябвало да включват огромно многообразие от зеленчуци, в това число червени и оранжеви зеленчуци, бобови растения и нишестени зеленчуци в диетата си, с цел да получат най-благоприятен набор от хранителни субстанции. Уверете се, че купувате разнообразни групи от тези зеленчуци. Пакет със смесени зеленчуци може да съдържа зелен боб, моркови, броколи и карфиол, което е огромно многообразие от зеленчуци, които да включите в храненето си.

 Консервирани домати

Що се отнася до консервираните плодове и зеленчуци, би трябвало да мислите малко по-стратегически - защото някои сортове са смесени със сиропи и сосове с високо наличие на захар и натрий.

 Консервиран фасул

Изводът е, че това постоянно е по-благоприятен за бюджета вид.

Ето няколко потребни съвета за здравословно хранене, съобразени с бюджета:

- Изплакнете консервираните плодове, зеленчуци и бобови растения, с цел да намалите наличието на захар и сол;

- Внимавайте за ниско натриеви или ниско солени сортове, в случай че можете да си го позволите;

 Консервирани храни

- Използвайте консервирани домати като основа за сосове;

- Заменете нишестени, захарни десерти с консервиран плодов коктейл (изцедете и изплакнете, с цел да елиминирате захарния сироп, или купете вид без добавена захар). Сервирайте с нискомаслено кисело мляко;

- Консервираните праскови и ананаси, сервирани с извара, са вкусни и оферират фибри, витамини и протеини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР