Здравословен мед от глухарчета, който ще се хареса и на

...
Здравословен мед от глухарчета, който ще се хареса и на
Коментари Харесай

Как се прави мед от глухарчета?

Здравословен мед от глухарчета, който ще се хареса и на децата, можете да си извършите по тази лесна рецепта. Глухарчето е скъп подарък на природата.

Полезни са всички елементи на растението.

Коренът съдържа ензими, етерично масло, смола, мастни киселини, захари и доста инулин (до 40% през есента). Листата съдържат витамини A, C, D и B, както и желязо, магнезий, цинк, калий, калций, манган, мед.

Има разнообразни предписания за приготвянето на мед. Предлагаме ви да опитате следната.

Необходими съставки:

500 цвята от глухарчета4 лимона2 портокалалимонтузувода

Почистете цветовете от инсекти и треви. Накиснете ги в студена вода и ги отцедете.

Добавете нарязани три лимона и два портокала, престояли половин час във вода със сода бикарбонат. Изсипете пакетче лимонтузу. Разбъркайте с лъжица и по-късно прибавете 3 л студена вода.

Покрийте тенджерата с похлупак и оставете да престои 24 часа, като разбърквате понякога. Важно е тенджерата да стои на хладно място. След това прецедете през марля.

Вижте още: Народно средство при разширени вени

Ако сте добавили 3 литра вода, това прибавете 3 кг захар. Разбъркайте добре с лъжица и варете на спокоен огън към 2 часа. Когато е подготвен медът, прибавете още един нарязан лимон и оставете да къкри още 5 минути.

Съхранявайте в буркани.

Приемайте по 1 чаена лъжичка заран от този здравословен мед от глухарчета, с цел да се предпазите от проблеми с черния дроб, за филтриране на организма, при настинки и грип, даже при кашлица.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР