Здравното министерство прекратява договора за строеж на с , който

...
Здравното министерство прекратява договора за строеж на с , който
Коментари Харесай

Строителят на детската болница: Договорът с МЗ не е спиран

Здравното министерство приключва контракта за градеж на с, който трябваше да я построи върху основите на изоставения градеж до Медицинска академия. Това оповестиха на фейсбук страницата си от националната самодейност, базирайки се на писмо от заместник-здравният министър Димитър Петров, койго ги уведомява, че стартира процедура по преустановяване в едномесечен период. Петров е изискал преустановяване на процедурата на 5 юли. Основанието на министерството да изиска това е издаденото наставление от Регионалното министерство, че върху остарели основи не може да се строи.

" Да се стартира едно доста съществено изследване на база на наличната информация за правене разбор на потребностите за детското опазване на здравето, който да стане основата на едно качествено, в детайли, детайлно техническо задание за планиране ", съобщи проектант от самодейността " ЗА същинска детска болница “.
 Детската болница ще е в напълно нова постройка Детската болница ще е в напълно нова постройка
В рамките на дни може да издадем виза за изследване и планиране на чисто нова постройка в границите на терена в региона на Медицинска академ...

От самодейността упорстват за създаване на болница на друго място, където ще има задоволително пространство. Срокът за план и градеж, който си слагат, е 4 години.

В началото на месеца Консорциум " Детско здраве " показа два виртуални плана на новата детска болница, които бяха проектирани единствено върху основите на остарялата постройка: " Заданието сега е безусловно компрометирано. Разбирате ли, какъв брой дефицит на площи ще има в нашата болница по това задание? Защото това задание не регистрира нуждата от зони за рекреация. Не е ясно дали би трябвало да има в действителност 14 операционни. Няма планувани места за паркиране ".

Строителят не е известен за прекратяването на контракта. Пред БНР и изпълнителен шеф на " Главболгарстрой " разяснява:

" Нищо не е стопирано, тъй като в случай че беше по този начин, щеше да има преписка, а такава няма. Това, което се качва в медиите, във фейсбук, в обществените мрежи е нещо, което не съществува в правния мир. Ние писма нямаме, никакакви пуснати към нас. Ако министерството или протестиращите се пробват по този метод да спрат плана, това не е редът и не е подобен ходът на събитията ".
 Родители: Не желаеме детска болница от предишното Родители: Не желаеме детска болница от предишното
Родители и представители на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " излязоха на митинг пред Министерския съвет...

От Консорциума молят да се направи общ конгрес, в който да се слагат всички обстоятелства и да се вземе най-хубавото решение, по отношение на градежа. Те към този момент имат подготвеност да стартират.

" Договорът продължава и ние сме подготвени с план за срутване на постройката. Той предстои на утвърждение и надлежно да ни позволен да влезем на площадката, с цел да съборим постройката. Такъв план имаме изработен, въпросът е някой да седне с нас ".

Преди към месец представители на компанията имаха среща с районния министър Виолета Комитова и представители на здравно министерство. Тогава техният план получи „ зелена светлина “. Ден по-късно имаше митинги от самодейността „ За същинска детска болница “. След среща с тях, министър Комитова излезе позиция, че новата постройка няма да се строи върху остарялата. Оттогава до през днешния ден, от консорциум „ Детско здраве “ настояват че никой не ги е потърсил и нямат връзка с институциите.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР