Здравното министерство осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт Калимин“ /Kalymin/

...
Здравното министерство осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт Калимин“ /Kalymin/
Коментари Харесай

Осигурява се извънредна доставка на „Калимин“ за пациенти с миастения гравис

Здравното министерство обезпечава изключителна доставка на лекарствения артикул „ Калимин “ /Kalymin/ за пациенти с миастения гравис .

На 28 юни е било получено съобщение , че идната доставка на медикамента ще бъде осъществена на 31 юли . По този мотив чиновници от Дирекция „ Лекарствени артикули “ към отрасловото министерство са подхванали незабавни дейности .

В резултат на това, притежателят на разрешението за приложимост „ Тева България “ е поел ангажимент да обезпечи нужните за България количества „ Калимин “ през идната седмица . След това в къси периоди те ще бъдат разпределени към търговците на едро с лекарствени артикули.

По информация от логистичния отдел на „ Тева България “ плануваното количество ще обезпечи изцяло потребностите на популацията за по-дълъг интервал от време. От компанията оповестяват, че ще бъде поддържан и по-голям запас от лекарствения артикул у нас.

България не е единствената, наранена от краткотрайния дефицит. Причината за него е индустриален проблем, обвързван със закъснение в доставката на суровина от трета страна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР