Здравното министерство на Германия възнамерява да препоръча удължаване на срока

...
Здравното министерство на Германия възнамерява да препоръча удължаване на срока
Коментари Харесай

В Германия ще препоръчат носене на маски през есента и зимата

Здравното министерство на Германия има намерение да предложи удължение на периода на защитните ограничения, с цел да предотврати увеличението на новите случаи на ковид през идващите месеци. През есента и зимата защитните ограничения ще бъдат нужни за " предпазването на здравната система от прекалено задължение и на групата хора, които още не са имунизирани, от възможни тежки болести ", се споделя в отчет на министерството, представен от ДПА.

Но поради напредъка на имунизационната акция може би ограничаващите ограничения ще бъдат по-меки, в сравнение с наложените през есента и зимата на предходната година. " Драстичен локдаун като през втората и третата вълна евентуално няма да бъде нужен ", се показва в отчета.

Освен имунизирането ще бъде належащо жителите да се придържат към общественото разграничаване, носенето на маски и спазването на други правила на местата, където се събират доста хора. Някои ограничения ще зависят от равнището на заразяване в района.

Предпазните медицински маски ще бъдат наложителни " до пролетта на 2022 година ", изключително в локалния и междуградския публичен превоз и в комерсиалните обекти. Може да бъдат налагани ограничавания за неимунизираните лица.

За 10 август е планувана среща на федералния канцлер Ангела Меркел с министър председателите на провинциите, на която ще бъде разисквано по какъв начин да се работи против увеличението на броя на инфектираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР