Здравният министър се оплака от натискПовечето директори на държавни болници

...
Здравният министър се оплака от натискПовечето директори на държавни болници
Коментари Харесай

Хинков тръгнал да сменя шефовете на 10-15 болници, но Денков и Габриел помолили да не го прави

Здравният министър се оплака от напън

„ Повечето шефове на държавни лечебни заведения са неслучайни хора. Аз съм спирал състезания за назначението на нови под напън – бях помолен за това от вицепремиера Мария Габриел и от премиера Николай Денков “. Това разгласи пред БТВ министърът на опазването на здравето Христо Хинков, който посочи, че ставало дума за „ 10-15 лечебни заведения “.

Той подозира, че Денков и Габриел желали идващият министър „ с различен мандат и с други благоприятни условия “ да организира тези състезания. Или настояването им беше кардинално, в смисъл че не е хубаво състезанията да се организират от министър, който има намерение да си подаде оставката.

Мандатите на актуалните шефове ще изтекат след март.

„ На съвещание на здравната комисия огромна част от депутатите гласоподаваха аз да си отдръпва заповедта за уволнението на шефа на „ Пирогов “. Това приказва доста за политическия тил на доктор Димитров “, разсъждава си министърът, който акцентира, че неговият тил, с който получава поста е „ единствено от ДСБ “.

„ Голяма част от шефовете на държавни лечебни заведения у нас се назначават с протекцията на политически мощ, най-различни. Големи ползи има там “, сподели още Хинков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР