Здравният министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, дава брифинг

...
Здравният министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, дава брифинг
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Стойчо Кацаров маха писменото съгласие при ваксинация и призова учениците да се имунизират, за да се върнат в училище

Здравният министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, дава брифинг пред постройката на Министерството на здравеопазването, на който още веднъж се оправдава за в и шокиращата смъртност от ковид.

Кацаров разгласи, че е имал среща с шефа на европейския център по заразни заболявания и са разискали въпроса дали е належащо подписването на осведомено единодушие от пациентите при слагане на ваксина и тя разгласи, че няма такова условие.

" Извършихме инспекция за какво това се прави в България и установихме, че няма учредения за това. То се изисква въз основата на заповед, която аз анулирам. Вече няма да се желае сключване на осведомено единодушие.
Втората вест е по отношение на наново боледуващите и системата не позволяваше издаване на документ и в този момент обсъдихме, че към този момент при повторна регистрация на зараза, това ще бъде допустимо.
свързани новини48865преди 5 часа26770на 18.11.2021
Третата вест е, че разкриване телефонна линия за пациентите, на която пациентите могат да се обръщат за съвещания към експерти, в случай че имат някакви въпроси за имунизацията.

Гледах президентския спор и се огорчих от казаното от проф. Герджиков, тъй като не дава отговор на истината. Не е правилно, че лекарите не си получават парите, само че до стотинка са изплатени парите на лечебните заведения и средствата за първа линия се усилиха. Даже идната седмица Министерски съвет ще гласоподава спомагателни средства за първа линия, които да бъдат изплатени на лечебните заведения. Освен това има медикаменти и на всички места са обезпечени лечебните заведения с лекарства. До момента няма неналичия с никакви медикаменти за ковид ", разгласи още Кацаров, което се оказа същинския мотив на брифинга.
свързани новини57764на 17.11.2021
На въпрос за визитата на еврокомисаря по опазването на здравето, която идва у нас, с цел да търси сметка на управляващите за какво не върви добре имунизацията, както и за какво служебният кабинет на Румен Радев е изискал да от Европейска комисия отваряне на механизма за помощ при филантропични рецесии.

До този миг има проби за учебните заведения и тече процедура и за нова социална поръчка. Тя ще е за още 1 млн. теста, които да дойдат другата седмица и да могат и множеството възпитаници да се върнат в клас.

С министър Денков говорихме, че те би трябвало да решат учениците от 8 до 12 клас да се тестват с проби като възстрастните хора или да се имунизират, тъй като това е разрешено за тях ", сподели още Кацаров.

Той се похвали най-после, че се оправя добре с битката с пандемията и случаите и смъртността била намаляла, въпреки да има по 200 и даже 300 умряли да ден. " Благодаря на всички жители, че постигнахме този триумф ", разгласи удовлетворен Кацаров.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР