Здравният министър Костадин Ангелов, в качеството си на принципал на

...
Здравният министър Костадин Ангелов, в качеството си на принципал на
Коментари Харесай

Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация е с нов директор

Здравният министър Костадин Ангелов, в качеството си на принципал на Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „ Овча Купел “, освободи сегашния Съвет на шефовете на лечебното заведение и назначи нов Съвет в състав: доктор Гергана Тодорова, Даниела Цекова и Поля Бузова.

За изпълнителен шеф на лечебното заведение ще бъде избрана доктор Гергана Тодорова – доктор с богат административен и управнически опит в системата на опазването на здравето, експерт по детска кардиология, здравен мениджмънт и обществена медицина.

През март 2019 година чиновници на лечебното заведение сигнализираха, че болничното заведение е с над 200 хиляди лв. насъбрани отговорности, а на доставчиците ѝ не е заплащано повече от 5 месеца.

През месец октомври 2018 година пациенти на лечебното заведение оповестиха, че в нарушаване на Националния рамков контракт за медицински действия, както и на Наредбата за реализиране на правото на достъп до здравна помощ, на тях им се събира такса „ Резервация “ в размер на 35 лева

През 2017 година стартира процедура по понижаване на капитала на болничното заведение, с което се лишава собствеността от парцели в кв. „ Горна баня “ и минералната баня в „ Овча купел “. На 6 септември 2017 година незнайни лица даже провокираха пожар в изоставената баня, която е монумент на културата. През януари 2018 година Столичната община даде поръчка да се сътвори общ център за проучване на лечебните свойства на минералните води в постройката на банята в „ Овча купел “, в някогашен ресторант в Ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “ и в друга постройка на университета на ул. „ Гурко”. Това бе планувано в план за център за върхови достижения на консорциум, който е бил утвърден за финансиране в размер на 29.8 млн. лева по съставен елемент „ Нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености “ от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР