Здравният министър е разпоредил проверка в Пирогов. Поводът е отворено

...
Здравният министър е разпоредил проверка в Пирогов. Поводът е отворено
Коментари Харесай

Здравният министър разпореди проверка в Пирогов

Здравният министър е разпоредил инспекция в " Пирогов ". Поводът е отворено писмо, в което лекари упрекват шефа в неприятно ръководство и желаят оставката му. Част от медиците през днешния ден още веднъж излязоха на митинг. Твърдят, че заплатите им в последния месец са понижени.

Администрацията била раздута, а шефът съкращавал медицински личен състав. Закривал и щатове на пенсионирани медицински сестри. Протестиращите настояват,че се променяли и имена на клиники. Така управлението на болничното заведение принуждавало лекари, които работят в " Пирогов " от години, да преподписват трудовите си контракти.
Доц. Стоян Сопотенски, ръководител на синдиката на КТ " Покдрепа " в УМБАЛСМ " Пирогов ": Не се трансформира работното място. Не се трансформира длъжността. Предлага се изпитателен период - 6 месеца, през който човек може да бъде освобождаван когато и да е.Д-р Иван Янакиев, специализант в УМБАЛСМ " Пирогов ": Заплатите, които са с 400-500 лв. надолу. Този месец, а и предходният.
А това, че би трябвало да дежурите на врататата, на входа?
- Това да не приказваме. Това също е доста унизително.Даниела Желязкова, здравна сестра в УМБАЛСМ " Пирогов ": Поголовно напущат сътрудници групово. Никой не се пробва да ги спре. И тези, които ще останем да работим ще поемем товара на тези, които към този момент няма да ги има.  Лекари и медицински сестри от Лекари и медицински сестри от "Пирогов " излязоха на митинг
Част от лекарите и медицинските сестри в "Пирогов " излязоха на митинг. Те желаеха оставка на шефа професор Асен Балтов. Част от протестиращите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР