Здравния министър Христо Хинков заяви, че ще си подаде оставката,

...
Здравния министър Христо Хинков заяви, че ще си подаде оставката,
Коментари Харесай

Здравният министър каза кога си подава оставката

Здравния министър Христо Хинков съобщи, че ще си подаде оставката, в случай че се установи, че данните в отчета за „ Пирогов “ са измислени от специалистите, които са писали отчета. Той разяснява решението за отстраняването на шефа на болничното заведение. 

На 5 декември стана известно, че е освободен от поста директорът на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов " доктор Валентин Димитров. Дни преди този момент министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков сподели, че одит, осъществен в болница „ Пирогов “ в интервала юни 2022 – юли 2023 година, демонстрира финансови нарушавания в лечебното заведение, както и че болничното заведение е в неприятно финансово положение. От началото на 2023 година УМБАЛСМ „ Пирогов “ е на облага, съобщи oтстраненият шеф Валентин Димитров пред публицисти.
 
Парламентарната Комисия по опазване на здравето реши вчера да разпореди на министъра на опазването на здравето да анулира издадения протокол, с който освобождава от поста шефа на болничното заведение до произнасянето на всички способени органи. На въпрос на Българска телеграфна агенция дали ще се съобрази със мнението на здравната комисия министър Хинков отговори, че ще би трябвало да се консултира с юристите на Министерския съвет.

За финансовото положение на Пирогов се знае от дълго време, че не е положително, съобщи още пред Българска национална телевизия здравният министър. Същественото е, че има нарушавания на Закона за публичните поръчки от съответно лице – шефът на „ Пирогов “, сподели още той.  Министърът съобщи, че откакто е получил този отчет, негово обвързване е било да направи тази стъпка, тъй като в противоположен случай може да бъде упрекнат в безучастие и в занемареност. В „ Пирогов “ са настъпили доста промени пред годините, сменяни са доста шефове, това е естествен развой и внезапно се получи такава политическа реакция, необяснимо е за мен, сподели още здравният министър, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР