Здравните власти в Норвегия и Дания обявиха днес, че няма

...
Здравните власти в Норвегия и Дания обявиха днес, че няма
Коментари Харесай

Норвегия и Дания няма да дават тази ваксина на лица над 65 години

Здравните управляващи в Норвегия и Дания оповестиха през днешния ден, че няма да оферират имунизацията на компанията " АстраЗенека " против COVID-19 на хора на възраст над 65 години, заради липса на задоволително данни за нейните резултати върху ваксинирани над тази възраст, съобщи AFP, заяви Българска телеграфна агенция.

По този метод двете северни страни възприемат метода, определен от няколко страни от Европейския съюз, въпреки Норвегия да не е член на блока, само че да е обвързвана с него в процеса на систематизиране на ваксини. На конференция шефът на норвежкия Институт за публично здраве Камила Столтенберг изясни избора за отвод от препарата за хора над 65-годишна възраст " не тъй като имунизациите не работят при хора от третата възраст, а тъй като документите за тях е лимитирана ".

Здравните управляващи на Германия, Франция и Швеция също няма да оферират имунизацията на компанията " АстраЗенека " против COVID-19 на хора на възраст над 65 години. Досега към 135 000 души в Норвегия са получили своята първа доза, а към 35 000 са получили и втората си доза от имунизациите на " Модерна " и " Пфайзер " / " Бионтех " против COVID-19, съобщи институтът.

В тестванията, извършени от " АстраЗенека ", са взели участие малко хора на възраст над 65 години, което значи, че липсва документи за въздействието на имунизацията върху по-възрастните групи от популацията, се споделя още в известие на норвежкия Институт за публично здраве. В Дания, страната от Европейски Съюз с най-напреднала имунизационна акция след Малта, 1,68 % от наброяващото 5,8 милиона население са изцяло имунизирани и 3,28 % са получили първата доза. Страната чака да е приключила имунизацията на цялото си пълнолетно население до 4 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР