Здравните власти в Гърция отчитат рязко покачване на броя на

...
Здравните власти в Гърция отчитат рязко покачване на броя на
Коментари Харесай

Гърция: Рязък скок на заразените с COVID и сезонен грип

Здравните управляващи в Гърция регистрират внезапно повишаване на броя на инфектираните с Коронавирус и сезонен грип, съобщи БНР. Подновени бяха рекомендациите към жителите да носят маски, да съблюдават отдалеченост, а също по този начин и да се имунизират.

Рязко са се нараснали болните с Коронавирус и сезонен грип, които са постъпили в болница, оповестява професорът по инфекциозни заболявания Никос Цанакис.

Денонощно има опашки от заболели във всички държавни лечебни заведения, огромна част от пациентите се хоспитализират заради тежко положение.

Причината за внезапното повишаване на инфектираните са коледните празници, където тук-там с доста хора не се вземат персонални защитни ограничения като маска и  отдалеченост.

В същото време лекарите приканват даже и тези дни хората да се имунизират. Според доктор Цанакис не са имунизирани против сезонния грип хората от рисковите групи.

През последната седмица с 38% повече са признатите с Коронавирус в лечебните заведения.

Въпреки че не е наложително, от ден на ден гърци посещават магазините, като носят маски и се пробват да съблюдават отдалеченост.

Туристическите организации и хотелиерите също предлагат на туристите да се движат с маски в затворени пространства.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР