Здравните власти в Белгия са установили 14 смъртни случая след

...
Здравните власти в Белгия са установили 14 смъртни случая след
Коментари Харесай

Белгия съобщи за 14 починали след ваксиниране

Здравните управляващи в Белгия са открили 14 смъртни случая след имунизиране на хора над 90-годишна възраст, оповестяват локални медии. Уточнява се, че не е открита директна връзка сред имунизацията и настъпилата гибел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че до момента в страната ваксина е била сложена на близо 244 хиляди души. Това значи, че смъртните случаи са 0,006 на 100 от броя на ваксинираните. Засега в страната ваксина получават главно хора над 70 години. Допълва се, че в Белгия са засечени 264 случая на нежелани реакции след слагането на ваксина, само че те са били в границите на предизвестията в листовките на имунизациите. Уточнява се, че реакциите отшумяват за няколко дни. Местните медии цитират днешно мнение на Европейската организация по медикаментите, съгласно което не са открити спомагателни нежелани въздействия от имунизацията на " Пфайзер ".

Медиите показват, че от откритите нежелани реакции в Белгия, в болшинството от случаите (262) е била поставяна имунизацията на " Пфайзер ", а в останалите два - на " Модерна ". В 37 случая реакциите са протекли тежко. Допълва се, че до момента Норвегия, Дания, Финландия, Исландия и Швеция са съобщили за умряли хора, имунизирани с препарата на " Пфайзер ", без да е открита връзка сред гибелта и имунизацията. Посочва се, че Белгия е залагала доста на имунизацията на " Астра Зенека ", чието утвърждение се чака през днешния ден на фона на абсурда с изчезналите доставки, поръчани от Европейски Съюз преди няколко месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР