Здравните власти ще увеличат задължителната минимална карантина при пристигане в

...
Здравните власти ще увеличат задължителната минимална карантина при пристигане в
Коментари Харесай

Здравните власти променят правилата за карантина при пристигане в България

Здравните управляващи ще усилят наложителната минимална карантина при идване в България от един на три дни за хората, които нямат документ за COVID-19 (за имунизиране, преболедуване, изследване). Това разгласи зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов на брифинг. Промените ще важат от първи декември, като за задачата ведомството следва да разгласява заповед.

" Налага се поради мощно повишената заболеваемост в редица европейски страни. Може би половината европейски страни са в алената зона ", добави министърът Стойчо Кацаров.

В заповедта би трябвало да бъде обяснен и въпросът за разпоредбите за идващите от страните в така наречен алена зона. Това са страни с високо разпространяване на ковид или такива, в които се популяризират разновидности, или такива, които не вършат задоволително проучвания, с цел да се създадат заключения за Коронавирус заболеваемостта.

Според досегашните правила идващите от страни в алената зона би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването, без значение дали човек е имунизиран или преболедувал. Ако пасажерът не показа такова проучване на българската граница, следва да бъде подложен под карантина. Тя може да бъде анулирана, в случай че в първите 24 часа след идването човек показа негативен резултат от проучване по PCR метода.

Според поръчките на министъра на опазването на здравето по новите правила срокът ще бъде не по-малко от 72 часа, само че от обяснението му не се разбра дали от 1 декември ще отпадне опцията за проучване преди идването в България.

За разпоредбите за идващи в България от южноафрикански страни четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР