Здравни експерти твърдят, че има седем предупредителни признака на деменция.

...
Здравни експерти твърдят, че има седем предупредителни признака на деменция.
Коментари Харесай

Ето кои са 7-те признака на деменция

З дравни специалисти настояват, че има седем предупредителни признака на деменция. Състоянието се предизвиква от разнообразни болести, които повреждат мозъка, показват лекари. 

Изключително значимо е хората да са нащрек за седем признака на деменция, които стартират да засягат мозъка и могат да се появят ненадейно, предизвестяват здравни специалисти. Деменцията се демонстрира като разследване на разнообразни болести, които повреждат мозъка. Съществуват доста, аргументи за появяването на това заболяване. По думите на лекари не постоянно е известно за какво някой е развил сходно положение.

Деменцията може да засегне паметта и мисленето  на човек, само че признаците могат да варират според от типа на болестта, съобщава Mirror. Лекари показват, че признаците се утежняват с течение на времето, а част от тях са загуба наизуст и потребност от помощ при осъществяване на ежедневни зaдължения.

Seven small signs of dementia you need to know - and they can appear SUDDENLY
— MirrorHealth (@MirrorHealth)
Въпреки че деменцията е най-често срещана при хора над 65 години, тя може да засегне и по-млади хора. Съдовата деменция е " общ " тип деменция, която се демонстрира в резултат на понижен приток на кръв. По данни на Националната здравна работа, болестта визира към 180 000 души в Обединеното кралство. Здравната институция показва, че признаците на съдовата деменция могат да се появят " ненадейно " или да се появят " постепенно с течение на времето ".

По данни на сдружение за битка с заболяването на Алцхаймер, съдовата деменция е вторият най-разпространен тип деменция в Обединеното кралство след заболяването на Алцхаймер.

Симптомите варират при другите хора, само че ето седем признака, за които би трябвало да внимавате:
Забавяне на мисълтаЗатруднения в планирането и разбиранетоПроблеми с концентрациятаПромени в настроениетоЧувство на дезориентация и объркванеТрудности при вървене и поддържане на равновесиеСимптоми на заболяването на Алцхаймер
Little-known dementia symptom could be spotted while eating breakfast
— MirrorHealth (@MirrorHealth)
Общите признаци на заболяването на Алцхаймер, които могат да обиден човек със съдова деменция, показват лекари. Те разясняват и кои са най-често срещаните признаци на заболяването: комплициране и дезориентация, компликации при планирането или вземането на решения, проблеми с речта, проблеми с осъществяването на задания, личностни промени (агресивност, придирчивост, недоверчивост към другите), халюцинации (виждане или чуване на неща, които не съществуват) и още неприятно въодушевление или тревога.

Националната здравна работа предлага да се обърнете към персоналния доктор, в случай че имате признаци на деменция, изключително в случай че сте на възраст над 65 години. Понастоящем няма лекуване за съдовата деменция и не е допустимо да се предотврати загубата на мозъчни кафези. Възможно е обаче да се забави развиването на болестта. По думите на лекари лекуването може да понижи скоростта, с която се губят мозъчни кафези.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР