Здравната система се задъхва! Хора, ако не се пазите, всички

...
Здравната система се задъхва! Хора, ако не се пазите, всички
Коментари Харесай

Зелените коридори не дискриминират, те просто са глупави

Здравната система се задъхва! Хора, в случай че не се пазите, всички ще умрем! Лекари, не приемайте за лекуване бунтари и международни конспиратори! Който върви без маска - няма право да помирише болница даже и от един километър! Затваряме всичко, като се изключи озоновата дупка и гаража на премиера...

Едва ли има естествен човек, който да не познае по кое време и от кого са произнесени тези словосъчетания. дето има една приказка - и слезе Господ от небето, само че вместо да ни подари с разум и разсъдък, като че ли ни изпи мозъците с една сламка. Така че е извънредно време Богдана Карадочева и Стефан Димитров да ни ощастливят с нова ария "Оглупяваме бързо, оглупяваме всички, незабелязано съвсем... "

Незнайно за какво, един от най-големите шлагери на Националния действен щаб - "зелените коридори " в магазините и аптеките, към този момент изпадна от каручката на публичното внимание. А не би трябвало, тъй като е тежко индикативен за управническата обърканост, в която продължаваме да тънем.

Звучи безочливо, но ще се похвалим. Още в края на март "БАНКЕРЪ " предизвести народонаселението, че Националния действен щаб е противозаконен, а със заповедите, писани и подписани от неговия "мегафон " - министъра на опазването на здравето - е неуместно да бъдат контролирани сфери от публичния, икономическия и политическия живот, нямащи нищо общо с персонално дефинираните му по закон пълномощия.

Фактът, че по това време бе признат и специфичен нормативен акт за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, по никакъв метод не би трябвало да ни топли. По простата причина, че колкото и да е изключителни да са събитията, налагащи приемането му, нормотворците нямат никакво право да подменят конституционно откритите порядки в страната.

Прост образец. Ако Националният действен щаб бе образуван с решение на държавното управление и от тази височина предлагаше на здравния министър какво да прави, при положение на "инфекция " отговорността е на Министерския съвет - като институция, която човек може да осъди по Закона за отговорността на страната и общините за вреди.

В случая обаче НОЩ е основан със заповед на министър-председателя, която по никакъв метод не ангажира държавното управление като групов орган на държавната власт. Тоест - рекомендациите на щаба са си най-обикновени пожелания (в юридическия смисъл на думата), които - въпреки и съпроводени от наредбите на "извънредния " закон - не вършат здравния министър в едноличен заповедник на страната.

Да си представим, че негова ограничаваща заповед, издадена по рекомендация на щаба, съзнателно съсипе бизнеса на 50-100 компании - в интерес на една или друга интернационална корпорация? Логично, потърпевшите ще тръгнат да си търсят правата по правосъден път. Но до каква степен ще стигнат и кого тъкмо ще изправят на "подсъдимата пейка " - здравният министър, който е задължен да извършва рекомендациите на щаба? Или шефът на НОЩ, който е никакъв - от позиция на закона за отговорността на страната?

Далеч сме от международната интрига, само че протичащото се към нас и с нас непрестанно тикат въображението в тази посока. Още по-прост образец - така наречен зелените коридори по магазините, бакалиите и аптеките. Според така наречен способени институции - ефикасна мярка за запазване живота и здравето на хората от третата възраст. Според постоянно будната прогресивна общност - дискриминация на едни за сметка на други, тъй като младите не могат да пазарят "От - до ", до момента в който възрастните могат да си пазарят непрекъснато.

Истината е, че прокарани по този метод, "зелените коридори " нито са потребни, нито са дискриминационни. Те просто са глупави!

В естествените страни по този начин се прави. Половин час преди отварянето на "зеления кулоар ", комерсиалният обект се затваря и се подлага на тотална стерилизация. Персоналът също - сменят маски, ръкавици, защитни дрехи... каквото би трябвало. Половин час след затваряне на "зеления кулоар ", процедурата се повтаря.

У нас по какъв начин се случват нещата? Никак, тъй като... "неща " няма. Просто на вратата си има чиновник или служителка, която стартира да стопира едните и да пуска другите. А след това си се прибира назад на топло и входът е свободен за всички. И какъв, тогава е смисъла от това упражнение?

Точно по този начин - никакъв. Каквото е дереджето и с останалите ограничаващи ограничения: питейните заведения и кръчмите не работят, но къщите за посетители пращят по шевовете; кината затворени - но театрите си работят; моловете с катинари по вратите - но в ДКЦ-тата хората чакат на опашка прави, тъй като няма къде да седнат от гмеж; всички възпитаници онлайн - но за 77 000 от тях няма преносими компютри и таблети, а други стотина хиляди са си "Сам у дома " и никой не знае какви ги правят...

Как беше - хубава работа, но българска! И докога по този начин?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР