Здравната ни система е хронично болна. Всеки нов здравен министър

...
Здравната ни система е хронично болна. Всеки нов здравен министър
Коментари Харесай

Йотова разтревожена за хронично болната ни здравна система

Здравната ни система е хронично болна. Всеки нов здравен министър приказва за промяна. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на гала за Празника на научноизследователската и преподавателската активност на Медицински университет - София, оповестяват от президентството.

По думите й промяната би трябвало да бъде освен това от смени на шефове в лечебните заведения и замяната на хартиените предписания с електронни. Според нея здравната промяна ще бъде сполучлива единствено когато в центъра ѝ е индивидът с неговите проблеми и потребности, а лекарят с достойното възнаграждение и изискванията, в които може да развие своя капацитет и познания.

Йотова е безапелационна, че здравната промяна не може да бъде лабораторно упражнение, залостено в кабинета на здравния министър .

Вицепрезидентът означи, че в нея интензивно би трябвало да вземат участие университетът, преподавателите със своята експертиза, лекарите и студентите.

Медицината е най-благородното изкуство ". Тя не е поминък, а надълбоко персонално предопределение, денонощна отдаденост и храброст, сподели още Йотова.
 Радев: Настъпил е
Радев: Настъпил е " златният час " за спасението на опазването на здравето ни

По думите му това би трябвало да стане посредством целенасочени политики за вложения в хората
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР