Здравната комисия ще разгледа проекторешение, с което се гарантира ускорено

...
Здравната комисия ще разгледа проекторешение, с което се гарантира ускорено
Коментари Харесай

Здравната комисия разглежда проекторешение за изграждането на Детската болница

Здравната комисия ще прегледа проекторешение, с което се подсигурява ускорено създаване на Национална детска болница, отговаряща на настоящите европейски стандарти. То беше импортирано преди коледните празници от депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Решението дефинира уговорките на здравния министър към процеса на създаване, съоръжение и кадрово застраховане на бъдещата Национална детска болница, посредством основаната за това капиталова компания.

В период от 30 дни след одобряването му от Народното събрание, министърът би трябвало да показа проект за ускорено изграждане и стартиране в употреба на лечебното заведение. То би трябвало да дава отговор на европейските стандарти за качество в региона на детското опазване на здравето, като този ангажимент е написан по гледище на гражданската самодейност " За същинска детска болница ".

В края на предходната година публичният съвет, който следи процеса, разиска предложение за конструкция на болничното заведение. То включва към 25 клиники и отделения, измежду които детско незабавно поделение и трансплантационен център за деца. Към момента е определен терен за болничното заведение в столичния квартал " Горна баня ". Очакванията на ръководещите са тя да е подготвена след 5 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР