Здравето ни зависи най-вече от начина ни на живот. Някои

...
Здравето ни зависи най-вече от начина ни на живот. Някои
Коментари Харесай

5 навика от ежедневието, които причиняват рак

Здравето ни зависи най-много от метода ни на живот. Някои специалисти настояват, че дялът на този фактор е над 75%.

Всички знаем какво да не вършим, с цел да не излагаме здравето си на несъразмерен риск: да не се пуши, да не злоупотребява с алкохол, да не се употребява прекалено много мазна храна и "празни " калории и така нататък Познаваме ли добре в действителност всички рискове?

Вижте тези пет навика от всекидневието ни, които също могат да ни навредят неприятно.

Заседнал метод на живот



Най-лошото нещо, което можете да извършите за вашето здраве, е да прекарате прекомерно доста време седнали, без значение дали сте на бюро или в кола. Както беше маркирано от канадски учени, заседналият метод на живот е провинен в 2/3 от случаите на рак на дебелото черво, както и забележителна част от случаите на злокачествени тумори на гърдата, белия дроб и простатата. Не забравяйте да вършиме дребни спирания, с цел да се изпънете по време на работа. Сутрин или вечер намерете време за разходка.

Твърде доста месо и млечни артикули



Животинският протеин е богат на IGF-1 - хормон, който може да подтиква растежа на раковите кафези. Както откриха откриватели от Университета в Южна Калифорния, хората на междинна възраст, чиято диета включва доста храни с високо наличие на скотски протеини, са четири пъти по-предразположени към заплахата да умрат от рак. Добавете в диетата си повече растителни протеини - да вземем за пример бобови растения или ядки. Това ще ви разреши да компенсирате потребността на организма от протеин и в това време да се предпазите от рак.

Използването на готварската печка

Ако сте привикнали да готвите на печка всеки ден, тялото ви получава спомагателна доза въглероден диоксид, азотен диоксид и формалдехид - същите субстанции, които пушачите одобряват посредством цигарите.

Изгарянето на слънце



Въпреки всички проучвания, мненията и предизвестията на лекарите, всеки се пробва да хване оптимално доста загар през лятото, печейки се на слънце или в солариума, тъй като просто е съвременно. Ако съществено се интересувате от вашето здраве, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да отбраните кожата си от последствията от ултравиолетовото излъчване. Отказването от солариум, непрекъснатото потребление на кремове и друга козметика със SPF би трябвало да стане вашето всекидневие, с цел да избегнете рака на кожата.

Липса на сън



Дори и да не сте пушач, да сте се отказали изцяло от алкохола, да вършиме постоянно извършения и да се храните вярно, неналичието на задоволително сън елементарно отстранява изгодата от всички тези прелестни привички и усилва риска от рак. Това не е смешка - последните изследвания потвърдиха, че непрекъснатият дефицит на сън е в действителност съдбовен. Трябват ви минимум осем часа, в хладна тъмна стая.

Не се задоволявайте с по-малко!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР