Здравето на човека до голяма степен зависи от това какво

...
Здравето на човека до голяма степен зависи от това какво
Коментари Харесай

Три продукта, които повишават кръвното налягане

Здравето на индивида значително зависи от това какво тъкмо яде. Проучванията демонстрират, че даже познатите и вкусни храни могат да бъдат нездравословни.

Високото кръвно налягане (хипертония) е една от главните аргументи за рискови затруднения и сърдечни болести. Ето за какво специалистите поучават по всевъзможен метод да се заобикалят фактори, които водят до увеличение на този индикатор.

Като цяло месото се смята за източник на значими хранителни субстанции и минерали. Въпреки това, когато става въпрос за месни артикули с дълбока обработка, тогава би трябвало да внимавате.

Проучванията демонстрират, че беконът, шунката и саламите способстват за високо кръвно налягане. При постоянна консумация на тези типове месни артикули кръвното налягане се покачва със 17%, написа dariknews.bg. Данните от повече от 40 000 души демонстрират, че най-лошо е ситуацията в случаите, когато продуктите от алено месо участват на масата пет пъти седмично или повече.

Друго изследване сподели, че единствено 50 грама месни артикули всеки ден са задоволителни, с цел да се увеличи кръвното налягане. Затова лекарите поучават да следите деликатно диетата и да я извършите уравновесена – с огромен % зеленчуци и плодове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР