Зайците са едни от най-сладките и пухкави домашни любимци, които

...
Зайците са едни от най-сладките и пухкави домашни любимци, които
Коментари Харесай

Защо зайците тропат с крак?

Зайците са едни от най-сладките и пухкави домашни любимци, които имат влюбчив и отзивчив заешки темперамент. Те са извънредно енергични животни, които водят деен метод на живот и обичат да взаимодействат с околния свят.

Най-отличителната тяхна характерност е това, че те поддържат връзка най-вече посредством езика на тялото. Зайците ни употребяват мириса и жестовете си повече от всяко друго животно, като по този начин споделят своите потребности или усеща.

За да опознаете своя заек по-добре, то тогава би трябвало да се научите да разчитате неговите жестове.

Един от тях е тропането с крайник, което постоянно се забавлява като поведенчески белег при зайците.

Ето за какво зайците тропат с крайник!

- Предстояща заплаха.

Зайците са животни с развита сензитивност, което елементарно предизвика боязън и неустановеност у тях. Когато забележите, че потупват задните си крайници, то това евентуално е знак за заплаха, която те предусещат. Когато заекът се усеща изплашен или уплашен, то той стартира да тропа с лапите си.

- Раздразнение.

Другата съществена причина, заради която зайците тропат с крайници, е чувство за неспокойствие или нараснали равнища на тревога. Най-често тези страсти се пораждат от някаква външна интервенция или смяна като да вземем за пример промяна на клетката на заека или принудително изкарване от клетката.

- Проява на експанзия.

 Заек

Тропането на крайници в символ на експанзия се среща доста по-рядко при някои породи зайци. Реакциите при другите животни се разграничават, по тази причина някои зайци демонстрират по-бурно своите страсти и стартират да блъскат с крайници като демонстрация на мощно неспокойствие. В този случай е целесъобразно да оставите заека на усамотение, с цел да се оправи самичък със мощната страст.

- Търсене на социализация.

Някои зайци употребяват тупането с крайници като знак, че търсят непосредственост и опция за другарство. В тези случаи потупването постоянно е придружено от скачане или издаване на странни звуци, което е по-вероятно да се случи, когато са заобиколени от още зайци. Когато заекът тропа със заден крайник може да се пояснява като знак, че заекът търси вашето внимание и има потребност от физическа непосредственост с вас.

Ако си търсите бухнал другар, вижте разгласи и цени за зайчета!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР