Заявление за издаване на лична карта вече ще може да

...
Заявление за издаване на лична карта вече ще може да
Коментари Харесай

Подаваме заявление за лична карта и по електронен път

Заявление за издаване на персонална карта към този момент ще може да се попълня единствено и по електронен път, без да е належащо използването на електронен автограф. Това са част от измененията в Правилника за издаване на български персонални документи, признати от Министерския съвет през днешния ден.
Целта на направените промени е понижаване на административната тежест на жителите.
Също по този начин се понижават периодите за издаване на паспорт, когато заявката е подадено персонално в дипломатическите и консулските представителства на страната ни в чужбина. Осигурява се и опцията за подаване на заявление за издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство в избрани случаи и в районни ръководства към ОДМВР по непрекъснат адрес на заявителя.
В сходство с промените на ЗБЛД, е планувано и издаването на краткотраен паспорт да се съгласува от дипломатическите и консулските представителства единствено с министерството на външните работи, с изключение на в случаите на издаване на краткотрайни паспорти на български жители, на които след 1 септември 1999 година не са издавани български документи за идентичност, когато тяхното издаване се съгласува с Министерство на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР