заяви, че новата администрация на Белия дом няма да провежда

...
заяви, че новата администрация на Белия дом няма да провежда
Коментари Харесай

САЩ ще раздават още пари на хората и малкия бизнес в кризата

съобщи, че новата администрация на Белия дом няма да организира политика на по-евтин $, с цел да получи конкурентно преимущество. Тя акцентира, че Министерството на финансите ще се опълчи на всички опити на непознати страни за изкуствена корист с валутните равнища, с цел да получат непочтено комерсиално преимущество и да навредят на обменните курсове на $.

Йелън също по този начин сподели, че е нужна спомагателна държавна финансова помощ за увеличение на разпределението на имунизациите в цялата страна през идващите месеци, както и за удължение на периода за компенсациите за безработица.

" Без реакция под формата на в допълнение облекчение, Съединени американски щати рискуват с продължителна икономическа криза ", акцентира Йелън и прикани държавното управление да " работи огромно ", като оказва помощ на хората да преодолеят коронавирусната рецесия. Тя уточни, че първата ѝ задача ще бъде " да се поддържа сигурността на хората, до момента в който те се връщат на работа ", а втората задача е " възобновяване на стопанската система на страната ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Джо Байдън показа проекта си за възобновяване на стопанска система...

Джанет Йелън акцентира, че най-важното изискване за реализиране на фискална резистентност е побеждаването на пандемията от ковид. Тя се съгласи, че дълготрайната фискална траектория е мотив за безпокойствие и акцентира, че ще работи по слагането на федералния бюджет на по-устойчив път на развиване.

Коментирайки краткосрочните дейности, които финансовото министерство ще предприеме, в случай че тя бъде определена, Йелън сподели, че исторически ниските лихвени проценти разрешават необятни дейности във връзка с даването на спомагателна финансова помощ.

Двете най-важни краткосрочни задания за Министерството на финансите ще бъдат даване на помощ на дребния бизнес и на други най-засегнати от коронавирусната рецесия, както и харченето на средства за публично здраве, с цел да се форсира акцията по имунизация против Covid-19.

Инвестирането в чисти технологии и възобновими енергийни източници, както и насърчаването на електрически транспортни средства също ще бъдат част от икономическата политика на администрацията на Байдън, добави Йелън, обяснявайки, че по време на този развой ще бъдат основани " положителни " работни места.

Тя също по този начин счита, че някои елементи на Закона за данъчните облекчения и работни места от 2017 година (въведен от Доналд Тръмп, б.р.) би трябвало да бъдат анулирани. Бившият ръководител на Федералния запас съобщи, че администрацията на Байдън ще се опита да преразгледа елементи от закона, които са в интерес на американците с най-високи приходи.

Относно нейната позиция по отношение на политиката на Китай, Джанет Йелън уточни, че в случай че бъде определена, тя ще се оправи с " нелоялните бизнес практики " на Пекин, като укрепи стопанската система на Съединени американски щати и ще работи със съдружници, с цел да могат всички те да се конкурират на интернационалния пазар.

Йелън добави, че новата администрация " чака с неспокойствие " да работи с други страни върху налозите за мултинационални корпорации посредством договаряния в границите на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Според нея лихвените проценти евентуално ще останат ниски " за дълго време " в бъдеще. Тя обаче предизвести по време на чуването си пред финансова комисия на Сената, че " съществува риск лихвените проценти да се покачат " и че това би трябвало да се вземе поради при правенето на устойчива и виновна политика.

Говорейки за последствията от ограниченията за стопански тласъци, ориентирани към облекчение на въздействието на коронавирусната пандемия, тя съобщи, че " проучванията от други страни демонстрират, че постоянно изразходването на пари за справяне със слабата стопанска система в последна сметка основава понижена дългова тежест в дълготраен проект ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР