Завоят на Изток“, за който се говори от известно време,

...
Завоят на Изток“, за който се говори от известно време,
Коментари Харесай

Путин готви удар по Америка

„ Завоят на Изток “, за който се приказва от известно време, се изпълва с действително наличие. Владимир Путин организира четири значими срещи за два дни: с водачите на ОАЕ и Саудитска Арабия по време на посещаване в тези страни, с управлението на Иран и Оман към този момент в Москва. Освен това срещата с президента на Иран се състоя след срещите с управлението на ОАЕ и КСА. Тоест, първо беше належащо да се реализира съглашение с тях, с цел да се покаже на Техеран, че отговорностите са в действие и той няма да бъде прецакан. И виждаме, че точно срещата с иранското управление стана най-интензивна - тя продължи повече от четири часа.

По създание тези срещи не са нищо повече от координиране с управлението на тези страни (чийто най-съществен запас са петролът и газът) на някаква световна самодейност, която Путин може да предложи на интернационалната сцена. Тази самодейност най-вероятно е била контрактувана по-рано с Китай. И не става дума за нефт, или по-скоро не толкоз за петрола, който, както знаете, е виталната мощ на стопанските системи на страните от района на Близкия изток, а за световната геополитика. Въпреки че, като приказваме за нефт, е доста мъчно да се разграничи къде диалогът е за стопанската система и къде за политиката.

Всички помним доста добре по какъв начин се образува двойката петродолар през 70-те години на предишния век и по какъв начин тя повлия на световните обстановки, чак до разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. По прилика със събитията отпреди 50 години сюжетът за световен поврат може да наподобява по този начин. Русия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ стартират да търгуват нефт на своите национални платформи в национални валути, а Пекин им подсигурява застрахователно (валутно) покритие в юани.

Тоест, изпълнени са и трите нужни условия за пускане на лична валутна зона, основана на салдото на валутите и гаранциите на водещата валута: а) блокът разполага с пестелив и валутно натоварен запас (нефт и газ), който въздейства върху икономическа и политическа обстановка в света; б) има международна валута, която може да покрие разноските за всички транзакции, както и да устои на удара на западните спекуланти; в) има разполагаем силов запас („ покрив “), който разрешава на всички участници в договорката да не се опасяват от обстоятелството, че центровете им за взимане на решения ще бъдат атакувани от въздушни бомби от въоръжените сили на изходящите хегемон или някакви „ анонимни ” терористични бунтовници.

Русия в Украйна сподели, че разполага с нужните военно-политически запаси за блокиране на цялата мощност на НАТО, ръководено от Съединените щати. Поне през днешния ден никой не се съмнява, че Русия решително държи стратегическата самодейност на бойното поле и при сегашните трендове в развиването на събитията достъпът до левия бряг на Днепър, до Киев, Харков, Днепропетровск, Николаев и Одеса е единствено въпрос на време. Освен това е доста близо - през 2024 година този проблем може да бъде решен.

Съответно, до момента в който Западът нагазва в рецесия, както в евроатлантическата взаимност, по този начин и непосредствено в самите Съединени щати, крепостта на западната система на владичество. Необходимо е да бъде разрушен и в други области на борба. Удар върху петродолара би бил мощен удар върху един от главните стълбове на западната система на владичество. Затова не изключвам, че по време на акцията за президентските избори, която стартира в Русия, в интервала до април, всички ние ще станем очевидци на доста значими и даже съдбоносни промени на международната сцена. И Русия ще ги оглавява.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР