Заводите за производство на автомобили са затворени, излизането на нови

...
Заводите за производство на автомобили са затворени, излизането на нови
Коментари Харесай

Локдауните в Китай причиниха хаос на най-големия автомобилен пазар в света

Заводите за произвеждане на коли са затворени, излизането на нови модели на пазара се забавя и продажбите понижават. Големият авто пазар в Китай е в безпорядък откакто беше въведен локдаун няколко града, поради Covid, което засегна производството на транспортни средства, написа CNN.

През последните седмици в Китай се вкарват локдауни на локално равнище, като поради най-тежкото огнище на Covid в Китай от две години насам, бяха блокирани няколко огромни града и десетки милиони поданици в тях.

Строгите ограничения в Шанхай и провинция Джилин принудиха автомобилните производители да спрат производството и да рискуват закъснение на доставките на фона на възобновеното търсене на транспортни средства е мощно.

Заводите на Volkswagen в Шанхай и столицата на провинция Джилин Чанчун, са затворени към този момент от седмици.

Компанията ще компенсира прекъсването на производството, " в случай че обстановката се облекчи скоро ", разясняват от Volkswagen. Засега обаче няма сходни изгледи.
 Надпреварата с Tesla: Volkswagen ще строи цех за електрически автомобили за $2 милиарда
Надпреварата с Tesla: Volkswagen ще строи цех за електрически автомобили за $2 милиарда

Един от създаваните в новата фабрика модели ще е Volkswagen Trinity

Китайският производител на електрически транспортни средства Nio също е спрял производството поради спиранията. " От март сътрудниците снабдители на компанията стопираха производството един след различен и към момента не са се възстановили, а Nio спря производството на коли ", се споделя в изказване на компанията.

Освен работата на обособени производители производители мащабът на ограниченията визира и Автомобилното ревю в Пекин, което е едно от най-големите световни събития в промишлеността. Наложи се то да бъде отсрочено до поради скока на случаите на Covid. То трябваше да се организира от 21 до 30 април.

Ограниченията поради Covid оказаха въздействие върху продажбите на коли в страната - те паднаха с 12% през март на годишна база. Това демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилните производители.
 Заводите на Volkswagen възнамеряват да възобновят работа в Русия
Заводите на Volkswagen възнамеряват да възобновят работа в Русия

Производството беше спряно на 3 март

Все отново данните демонстрират позитивна наклонност, а точно търсенето на електрически транспортни средства в Китай остава мощно.

Близо 455 000 електрически транспортни средства са продадени през март, което е 122% повече от преди година, съгласно обособени данни от Китайската асоциация за леки коли.

Продажбите на Tesla в Китай са мощни. Компанията достави 65 814 автомобила, създадени в Китай през март, като по-голямата част от тях са продадени на китайския пазар. Това е 85% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР