Заводът за автомобилни светлини Варок лайтинг системс“ край Димитровград затвори,

...
Заводът за автомобилни светлини Варок лайтинг системс“ край Димитровград затвори,
Коментари Харесай

Заводът за фарове край Димитровград затвори

Заводът за автомобилни светлини " Варок лайтинг системс “ край Димитровград затвори, съкратени са работещите там 40 души. Компанията е влезнала в процедура по разпродажба, съгласно комерсиалния указател активността е прекъсната още при започване на годината, заяви Капитал.

" Варок лайтинг системс " беше основана от турската Sa-ba Automotive като " Са-ба България " в края на 2015 година с концепцията да бъде построен цех за фарове. Още преди да стартира производството през 2018 година, турската компания беше купена от американското отделение Varroc Lighting Systems на индийската група. Като част от договорката собствеността си смени и българското сдружение, което след това беше преименувано. Заводът беше приключен и производството стартира при започване на 2019 година За плана си на стойност 8 млн. лева и уговорката да обезпечи 150 работни места компанията получи инвеститорски документ.

Две години по-късно обаче производството е прекъснато.

Не е ясно повода за затваряне на производството, само че евентуално става въпрос за компанията от фактори. Сред тях евентуално е и неналичието на квалифицирана работна ръка. Перманентен дефицит на фрагменти изпитва и заводът за кабели за коли края Димитровград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР