Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова

...
Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на "Кинтекс": Давам Корнелия Нинова на съд

Завеждам дело против министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова за следващите лъжи, изречени по мой адрес и в които замесва " Кинтекс " ЕАД. Това съобщи изпълнителният шеф на сдружението Александър Михайлов в прессъобщение до медиите.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от през днешния ден, че е поискала освобождението на Александър Михайлов, тъй като " до момента в който е шеф на " Кинтекс ", взе участие в други компании с предмет на активност търговия на оръжие и е трансферирал контракти към тях ".

" Докато до този миг министър Корнелия Нинова правеше единствено внушения, в този момент към този момент споделя откровени лъжи и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело лишава време, а за мен е значимо да се разбере цялата истина, ще дам всички обстоятелства още в този момент ", показва Александър Михайлов.

По думите му при назначението си той има две компании, регистрирани в комерсиалния указател. Според него точно на тях министър Нинова се е позовавала като мотив за подозрение за " спор на ползи ".

" Това, което обаче тя пропуща да каже е, че тези две компании в никакъв случай не са имали или не са кандидатствали за лиценз за осъществяване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, защото регистърът с лицензирани компании се управлява от ръководеното от нея министерство ", прибавят от " Кинтекс ".

" Тези две компании в никакъв случай не са развивали каквато и да е комерсиална активност – факт, който може да бъде тестван във всеки един миг. Те са съответно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначението ми за изпълнителен шеф и е невероятно те да са догадка за какъвто и да е спор на ползи в случай, че в никакъв случай не са работили ", декларира още Александър Михайлов.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и изпълнителният шеф на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания " Кинтекс " ЕАД през вчерашния ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР