Заведения във Видин затвориха заради неваксиниран персонал и клиенти. Тези,

...
Заведения във Видин затвориха заради неваксиниран персонал и клиенти. Тези,
Коментари Харесай

Заведения във Видин затвориха заради зеления сертификат

Заведения във Видин затвориха поради неимунизиран личен състав и клиенти. Тези, които към момента работят, са с понижен състав на хората и доста по-малко гости. Изискването за зелен документ, проби или документ за преболедуване, е в действие от 21 октомври за доста от дейностите на закрито, в това число за заведения за хранене, кафенета и огромни магазини.

В един от заведенията за хранене, които са отворени, множеството от хора личния състав са в неплатен отпуск. Казват, че на вечер са заети по една-две маси. В друго заведение, по преценка на притежателите, всички са в неплатен отпуск. Масово не са имунизирани и не биха го създали, споделят преди Виктория Топалска от личния състав:

" Не работим, тъй като не е имунизиран личният състав и шефовете взеха решение, че даже да ни накарат да се имунизираме, клиенти също няма задоволително, тъй че се обезсмисля да търсим каквато и да е било опция за работа. "   

В едно от дребното работещи заведения, поради ограниченията са изгубили множеството от клиентите. На входа връщат тези, които са без документи. Наложило се е и да оставят в неплатен отпуск част от личния състав, споделя шефът Светослав Цветанов:

" Просто няма по какъв начин със 100% разноски да се работи с 20 % от клиентите. "   

Според него ограниченията са нелогични:

" Задължават единствено някои браншове да позволяват хора със зелени документи. Държавата като максимален шеф трябваше първа да даде образец и да задължи своите чиновници в администрацията да работят със зелени документи. Мисля че тогава щеше да има по-голям триумф. Да не приказваме за огромните вериги хранителни магазини, където има максимален поток. Сега идват и празници идващия месец. Знаем какво съставляват огромните вериги магазини по време на празниците, а там умерено се пускат хора. "

На разнопосочни отзиви за ограниченията, които са наложени за заведенията, са евентуалните им гости:

" Сега като е хубаво времето, можем и на пейката да си стоим. Няма да си бием ваксина никога. "

" Аз мисля, че би трябвало да се наложи цялостен локдаун, с цел да се олекоти системата. "  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР