Заведени са най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм заради щурма

...
Заведени са най-малко 25 дела за вътрешен тероризъм заради щурма
Коментари Харесай

Има над 25 дела за тероризъм след щурма на Капитолия

Заведени са минимум 25 каузи за вътрешен тероризъм поради щурма на Капитолия от последователи на президента Доналд Тръмп на 6 януари. Това съобщи демократът Джейсън Кроу, който е член на Комисията за въоръжените сили на Камарата на представителите, съобщи БНР.

Кроу се базира на информация на секретаря на армията Райън Макарти. Според Макарти Пентагонът има данни за вероятни закани от евентуални терористи в дните преди и по време на встъпването в служба на Джо Байдън.

Днес демократите от Камарата на представителите ще се опитат да стартират процедурата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, заяви членът на Камарата Тед Лию. Лию посочи в Туитър, че в този момент има 180 поддръжници за нов законов текст за импийчмънт след офанзивата против Капитолия в сряда, осъществена от поддръжници на Тръмп.

Същевременно полицията във Вашингтон разгласява описи със 736 души, упрекнати по отношение на митингите от 6 януари 2021 година и проникването в Капитолия. Гражданите са упрекнати в образуване на вълнения и подбудителство към протести, принуждение над полицейски чиновници, неспазване на полицейски час, спиране на полицейски линии (огради), влизане на частна територия, владеене на нерегистрирани оръжия, закани с принуждение, разваляне на имущество, обир или опит за обир, непристойни дейности, уриниране на публично място, закани за похищение или увреждане на човек и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР