Завчера личната ми премери кръвното и направо се шокира.Казвам й

...
Завчера личната ми премери кръвното и направо се шокира.Казвам й
Коментари Харесай

На кръстопътя, с високото кръвно...

Завчера персоналната ми премери кръвното и напряко се шокира.

Казвам й - няма нищо ненадейно в това да съм го вдигнал до 180. Животът ми напоследък е подобен, че е цяло знамение по какъв начин не съм се взривил от насъбраната в мен отрицателна сила.

По принцип съм положителен човек, считам че животът е знамение и би трябвало да го живеем момент по момент, с безкрайна наслада, че ни се случва. 

Но не щеш ли кръвното ми удари 180 горна граница. Ей по този начин, незабелязано за мен и шокиращо за джипито, тъй като организмът ми бил привикнал, което пък било доста рисково, напряко животозастрашаващо.

Ех, кръвно мое, зложелател мой! Защо по този начин вероломно връхлетя и окупира спокойствието ми? 

Давам си сметка, че има за какво. Нямаше време да се зарадваме, че коронавирусът си потегля, тъй като ни раздруса нашествието в Украйна. Да не приказваме, че ковидът май няма желание да си върви, и взе да повтаря. 

Заради това май в последно време не дремя добре. 

Освен това съм гневен, че глупавият българин върви по акъла на спекулантите и с пердах си купува ланско олио на стойност 3 лв. на цена 7 лв.. А пък специалисти ни успокояват, че нямало да прескочи 8 лв. цена...

Бесен съм и на политиците ни, които изясняват че покачването на цената на горивата също е далавера, и че както за олиото, ще вземат ограничения и за тази.

Мерките обаче не идват, войната против спекулантите към този момент е персонална, тъй като стопирах да карам колата и не се интересувам къде са пуснали олио.  Да се бият до кръв, в случай че желаят.

Кръвопролитие наподобява все пак ще има. Но не и против спекулантите.

Признаците са това зачестяват. Преди седмица се говореше, че ще пращаме годните си МИГ-ове в Украйна - по този начин били решили в Европейски Съюз, САЩ и НАТО. 

Ако преди години си бяхме купили F-16 от Щатите, през днешния ден нямаше да гърчим в смут дали Путин няма да ни третира като фронтова страна, щом МИГ-ове излетят в помощ на Киев. Може да забележим по какъв начин МИГ-овете ни отлитат, само че е прекомерно евентуално да пропуснем шанса да посрещнем F-16, които на всичко от горната страна платихме на зелено, само че още не са почнали даже да ги сглобяват.

Ще пропуснем доста неща, в случай че Русия ни вземе на мушка.

Въобще е черна подигравка всичко това - да сме най-слабото звено в НАТО, със остаряло въоръжение, хем да оказваме помощ по нечие непознато скимване. Заради което впоследствие пак ще ядем пердах. 

Тази възможност придобива все по-категорични контури - през седмицата стана известно, че министъра на защитата на САЩ Лойд Остин щял да беседва с държавното управление да пратим в Украйна руските системи за противоракетна защита C-300,  с които разполагаме и с които украинците знаят по какъв начин да оперират. 

Да бяха питали народа, сигурно щеше да каже, че с непозната пита помен се прави. Но никой не го пита и затова в никакъв случай няма да бъдем Швейцария на Балканите.

Ако преди хиляда и повече години хан Аспарух не беше пресякъл Дунав и не се беше открил в земите до Черно море, може би нямаше да имаме този проблем.

Но от кое място да знае завалията, че на кръстопът да се изпикае човек е рисково, камо ли страна да направи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР