Завършването на започнатите вече големи инфраструктурни проекти на Пловдив и

...
Завършването на започнатите вече големи инфраструктурни проекти на Пловдив и
Коментари Харесай

Проектират разширението на „Македония“ и „Кукуш“,  дават шанс на проекта за нов мост над Марица

Завършването на започнатите към този момент огромни инфраструктурни планове на Пловдив и планиране на нови огромни обекти, с които да се разтовари трафика в града, са измежду целите на екипа на новия зам.-кмет по строителство в община Пловдив инж. Тошо Пашов.

Настоящите планове

Пробивът „ Модър – Царевец “, който на процедура ще е подготвен в края на март, ще бъде изцяло функционален след 15 април, заради нуждата от създаване на кръстовище със светофарна уредба на улиците „ Солунска “, „ Хаджи Димитър “ и „ Царевец “.

Кукленско шосе, чийто ремонт стартира преди дни, ще бъде готово в границите на 6 месеца.

Рогошко шосе ще бъде приключено до края на април, като за този интервал ще се реконструира най-компрометираната права от трасето с дължина от 1,2 км. За останалата част на пътя ще се търси финансиране.

След това заремонт, поради археологически разкопки, за 4-6 месеца ще бъде затворено Брезовско шосе.

Бетонният мост ще бъде съборен и издигнат отначало, на единствено приусловието, че строителните действия няма да продължат повече от 6 месеца. Очаква се затварянето на оборудването за придвижване да стане към 15 април.

Очаква се пробивът под Гарата да бъде приключен напролет на идната година, а кръговото да бъде готово през септември, 2023-та. Пускането в употреба на подземното съоръжениепоставя обаче съществени провокации във връзка с връзките с пътните артерии от южната му страна. От градската администрация водят договаряния с БДЖ за даване на терени, нужни за построяването на тези връзки. Ако договарянията са сполучливи, проектирането на новите пътни връзки, включително разширението на бул. " Македония " и ул. Кукуш ",ще стартира до края на годината, като осъществяването ще зависи от съществуването на средства в бюджета за идната година.

Бъдещите проекти за развиване на градската инфраструктура

Продължението на бул. „ Свобода “от ул. „ Царевец “ до връзката с парк Отдих и просвета е главен приоритет за облекчение на натоварването по бул. „ Пещерско шосе “ и обезпечаване на различна връзка за придвижване на транспортните средства.

Разширяване на бул. „ Александър Стамболийски “и свързването му с ул. „ Цар Симеон “ ще обезпечи директна връзка сред индустриалните зони в „ Тракия “ и „ Южен “, като предотврати преноса на коли през жилищните региони. Проектът е подготвен за осъществяване, само че би трябвало да се откри финансиране за неговото осъществяване.

Изграждането на нов мост на Марица на бул. „ Копривщица “. Желанието на градската администрация е да се стигне до работната фаза на плана, като се обезпечи финансирането.

С инж. Тошо Пашов беседва Искра Койчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР