Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда

...
Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда
Коментари Харесай

Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник

Завършиха ремонтите на три сектора от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда се при изсъхнало време да бъде положена маркировката и да бъдат инсталирани мантинели.

Ремонтите в трите сектора по трасето - 5 километра при село Цървеняно в Коньовския балкан, 4 километра до границата с Пернишка област и 3 километра в противоположната посока сред селата Жилянци и Враца, от Кюстендил към контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, продължиха през цялата година и костват над 8 милиона лв..

Рехабилитацията не спря и когато на един стадий от АПИ стопираха финансирането на всички обекти в страната. Изпълнители са пернишка компания и „ Пътно поддържане “ - Кюстендил.

Директорът на сдружението инж. Милчо Георгиев съобщи пред БНР: „ Участъкът е ремонтиран. Няма маркировка в този момент. Започнаха да я вършат. Трябва да създадат и към Мирово, Жилянци - Мирово, горе на Цървеняно също би трябвало да се прави, на Коньово-Горна Върбица би трябвало да се прави “.

Община Кюстендил също има подготвеност да разгласи социална поръчка за полагането на маркировка по входните артерии на града - нещо, което се отсрочва от години, сподели на последното съвещание на Общинския съвет кметът Петър Паунов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР