Завършиха изпитанията от първия ден на Световната купа по конен

...
Завършиха изпитанията от първия ден на Световната купа по конен
Коментари Харесай

Призови места за българин на Световната купа по конен спорт

Завършиха тестванията от първия ден на Световната купа по конен спорт - прескачане на трудности, която започва с рекорден награден фонд от 139 600 евро. 180 ездачи и 252 коня вземат присъединяване в мощната конкуренция на представители от 11 страни. Надпреварите са разграничени в самостоятелна и отборна дисциплини - Купа на нациите. Световната купа - Три звезди CSIO е част от Longines сериите на Европейската федерация по конен спорт.

В първото за през днешния ден тестване - 5 годишни коне (височина на трудностите 110 см)за приз MOEMAX успеха завоюва Норберт Шуман от Румъния с кон Кросфайр. От българските ездачи с най-предно класиране приключи Ивелин Вълев с кон Картего - на шесто място. В тестване щ2 - 6/7 годишни коне (височина на трудностите 125/ 130 см ) за приз MOEMAX безапелационна победа на Ивайло Бонев (България) с кон Да Винчи, който приключи без наказателна точка. В идната дисциплинираност - " Златен Тур " с височина на трудностите от 130 см за приз Volkswagen първото място завоюва Таха Йедикарес (Турция) с кон Атлет. Ивайло Бонев с Куентин приключи на 4-то място в конкуренцията. В " Диамантен тур ", който е подготовка за Grand Prix за приз ЦУМ с височина на трудностите 145см Андреа Вентурини от Италия беше безукорен и справедливо се поздрави с първото място. 
Ивайло Бонев записа още едно призово класиране от българите, този път с кон Денденс ВДЛ, като се класира на четвъртата позиция. В надпреварата за деца (12-14 годишни) първото място заслужи унгарката Шухай Родриго с Чако Бой. Даная Велинова от родните ни млади гении е 9-та. Последното тестване за през днешния ден беше " Сребърен тур " с височина на трудностите от 120 см и за приз MARSTALL. 72 състезатели взеха присъединяване в него, като най-добре се показа Дуру Ерсой от Турция с Елуна. От българите Кристияна Атанасова с Лорина- Астория приключи на 4-то място в крайното нареждане. В петък дисциплините започват в 08:00 сутринта и ще продължат до 19:00 часа, като достъпът за фенове до конна база " Ген.Крум Лекарски " в Божурище е свободен. Световната купа по прескачане на трудности продължава в събота и неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР