Завърши първият етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна

...
Завърши първият етап от знаковото дело срещу Десислава Иванчева, Биляна
Коментари Харесай

Александър Ваклин: Нямам проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева

Завърши първият стадий от знаковото дело против Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюргеров. На първа инстанция тримата бяха приети за отговорни за искане на рушвет в изключително огромни размери и наказани надлежно на 20, 15 и 12 години затвор. Присъдата беше стимулирана в над 260 страници. Какво мисли за решението на съда Александър Ваклин, който подаде сигналът против кметицата на „ Младост”?

„ Първоначално се шокирах от присъдите по делото, само че по-късно се замислих, че залагайки тези тежки санкции за корупцията, законодателят е квалифицирал тези дейности като публично рискови. Те са квалифицирани не като закононарушения против един субект, а против цялото общество. Корупцията води след себе си последици за всички.”, съобщи Александър Ваклин в „ Тази събота”.

„ Аз свърших това, което трябваше да свърша. Това безсрамие трябваше да бъде докладвано. Доволен съм, че съдът е обосновал в 260 страници това извънредно престъпление”, уверен е Ваклин.

„ Нямам проблем да се изправя очи в очи с Иванчева”, безапелационен е предприемачът и окачестви изявленията на някогашната кметица на „ Младост” като „ подправени новини”.

В заключенията на съда се споделя, че дейностите на Ваклин могат да се дефинират като провокация за рушвет.

„ Те желаеха без никаква провокация от моя страна парите за първия план. Просто желаех да видя до каква степен ще стигнат за 65 000 квадрата. Не знаех, че е дефинирано в закона”, показа предприемачът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР