Завърши едно много здравословно и отрезвително за българската художествена гимнастика

...
Завърши едно много здравословно и отрезвително за българската художествена гимнастика
Коментари Харесай

Ансамбълът завърши без медал, треньорката ще сменя състава

" Завърши едно доста здравословно и отрезвително за българската художествена гимнастика Световно състезание ", разяснява сбито президентът на БФХГ Илиана Раева във фейсбук. За първи път от години ансамбълът ни остана без медали, откакто приключи 7-и на финала на три ленти и две топки, а в надпреварата с обръчи въобще не откри място във финала. Въпреки това съставът способства за спечелването на първа отборна купа от 30 години  дружно с Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева. 
Догодина международен шампионат няма поради Олимпиадата в Париж 2024, а европейското състезание ще се организира от 22 до 26 май в Будапеща. 
Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова съобщи, че е разочарована от представянето на отбора във Валенсия.
" Не съм удовлетворена от представянето на девойките. Допуснаха доста самостоятелни неточности, което закономерно ги класира на това място. Наистина имаха предпочитание да се показват доста добре. И на най-хубавите се случва да бъркат. Сега ще ни се наложи да променим някои неща в подготовката, в работата, в състава, с цел да може да тръгнат нещата по-добре. Надявам се всичко да бъде наред за идващото съревнование. Със сигурност за Олимпиадата ще имаме две нови съчетания, тъй че ще бъдат цялостни измененията ", разкри тя.
" По принцип съм на мнение, че би трябвало да играят най-хубавите, най-подготвените. Така че, който не се оправя по време на съревнование и в тренировките, би трябвало да бъде сменен в името на тима. Не бих споделила, че психическата им подготовка не е на равнище. Аз имам много забележки към тяхната работа по време на подготвителния развой, което разумно докара до този резултат ", добави Димитрова.
" Наблюдавам конкуренцията през цялата година. Не съм сюрпризирана. Израел разумно играха доста добре, Китай също. Илиана Раева, учудващо, е много положително настроена. Не може от едно съревнование да вършим такава голяма драма. Всеки популярен състезател има някакъв повратен миг в неговата кариера. Така че този повратен миг, може би, беше нашият, откакто този тим е международен и европейски първенец. И при най-големите спортисти се случват такива падения ", приключи Димитрова.
България приключва конкуренцията с четири медала - един златен отборно, два сребърни на Боряна Калейн на бухалки и на лента, и бронз на Стилияна Николова на топка.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР