Завърналият се в ЦСКА-София след тримесечно самоволно отсъствие Жул Кейта

...
Завърналият се в ЦСКА-София след тримесечно самоволно отсъствие Жул Кейта
Коментари Харесай

Акрапович даде втори шанс на беглец от "ЦСКА-София"

Завърналият се в " ЦСКА-София " след тримесечно своеволно неявяване Жул Кейта ще получи нов късмет от треньора Бруно Акрапович. Последният съобщи това през днешния ден пред публицисти. Както е известно, 21-годишният гвинейски халф се прибра в родината си при започване на декември м.г., откакто брат му умря. Вместо да се върне за началото на зимната подготовка обаче Кейта удължи без да пита престоя си в Гвинея. От " ЦСКА-София " даже заплашиха, че ще сезират ФИФА за отсъствието му, като това би означавало прекъсване на правата му. В сряда обаче изненадващо стана ясно, че младият футболист се е върнал в България и още веднъж тренира с тима, откакто пусна в обществените мрежи клип от съблекалнята въз основата в Панчарево.

" Той тренира вече 3-4 пъти, наподобява доста добре, пресен е. Надявам се да остане здрав и да продължи по същия път, тъй като има качества да помогне скоро. Работим в допълнение с него. Има потребност. Има качества, само че без физическа подготовка е мъчно да го покаже. Ще бъде нелепост, в случай че оставим един състезател на страна и не се възползваме от неговите качества. Ако един състезател има класа, моя работа е да се доближа до него, да си отвори душата към мен и да решим проблемите, в случай че има . С всеки един се опитваме да приказваме и да намерим път да изглеждаме по-добре. Върна се с усмивка. Говорихме дружно. Наблюдавам какво може, а то е доста. Опитваме се да сме покрай играчите, в случай че имат някакви паники. Ще създадем всичко допустимо да улесним пътя му да покаже качествата си и да се върне във форма ", съобщи меко Акрапович, другояче прочут със прецизната дисциплинираност, която постанова.

Все още не е ясно дали Кейта ще играе в неделното домакинство против " Етър " от XXI кръг на Ефбет лига. За мача отпадат поради контузии двама титуляри - Амос Юга и Адалберто Пеняранда. Възстановен обаче е бразилският бранител Жеферсон.

Има огромен късмет като титуляр против " Етър " да се появи 18-годишният Мартин Смоленски, който през този сезон има за състезание едвам два мача като запаса. " При тактически анализ преди мача с " Етър " Смоленски бе сред първите единадесет и в случай че продължава по този начин, ще стартира титуляр. Много ще се веселя, в случай че Смоленски стартира титуляр. Всички би трябвало да ми демонстрират непрекъснато, че желаят да играят ", разяснява треньорът на " ЦСКА-София ".

Босненецът призна, че още претърпява загубата от " Лудогорец " в дербито в Разград. Тогава столичният отбор имаше късмет да оглави класирането, в случай че бе спечелил. " В персонален проект се разочаровах от мача в Разград. Винаги желая да съм топ и моя тим да побеждава. Не постоянно се получава. Трябва да признаем и да работим ", сподели той.

Треньорът изясни и какво още желае да усъвършенства в " ЦСКА-София ": " Ние би трябвало да играем по-офанзивно. Да сътворяваме положения пред съперниковата врата. Стремим се да имаме пет индивида в наказателното поле на противника. Аз имам повече искания в офанзива. Надявам се офанзивата скоро да действа по този начин, както желаеме ние. Ако си покрай наказателното поле, би трябвало да увеличиш скоростта. Въпросът е от време на време по време на мач да се променяме. Още един да отива напред. Да рискуваме малко повече. Много приказвах на момчетата. Имахме доста обстановки в наказателното поле, а връщаме 20 метра обратно. Искаме да търсим обстановки един на един. Искам нападателите да рискуват повече. Ако искаш 3 точки, би трябвало обратно да имаш здрава отбрана, а напред да се опиташ да вкараш гол. Работим върху това. Тренировката е едно, мачът е друго. В мачовете би трябвало да покажат своите качества. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР