Заупокойна служба – панихида в памет на воините, загинали за

...
Заупокойна служба – панихида в памет на воините, загинали за
Коментари Харесай

С панихида почетоха паметта на загиналите за Отечеството български воини

Заупокойна работа – панихида в памет на воините, починали за България, събра във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища висши представители на държавната власт, военнослужещи, членове на военно-патриотични съюзи, военни аташета, упълномощени у нас, доста жители. В знак на поклонение пред паметта на героите, починали за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време бяха отдадени военни почести и бяха поднесени венци и цветя.

Панихидата за упокоение на душите на починалите беше отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. На ритуала участваха президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, неговите заместници – вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев, началниците на служби „ Военна информация " и „ Военна полиция " бригаден военачалник Пламен Ангелов и бригаден военачалник Борислав Сертов, началникът на Военна академия генерал-майор Груди Ангелов, офицери от Българската войска, ветерани.

„ Бог да елементарни всички войни дали живота си за свободата на нашата религия и нашето родно място. Спомняйки си през днешния ден техният героизъм се молим Бог да ги упокои и да ги настани в недрата на Ааврама, и Исака, и Якова. Бог да ги елементарни. Вечна и блажена да бъде тяхната памет. Амин! ", сподели свещеник Поликарп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР