Затворниците-бегълци Владимир Пелов и Радослав Колев са се крили в

...
Затворниците-бегълци Владимир Пелов и Радослав Колев са се крили в
Коментари Харесай

Избягалите затворници Пелов и Колев живели 1 месец в Ботевград

Затворниците-бегълци Владимир Пелов и Радослав Колев са се крили в апартамент в жилищен блок в Ботевград повече от месец, заяви Нова тв.

Пелов бе погубен във вторник вечерта в центъра на града. От Колев няма диря, не е известно дали е жив.

Двамата са се настанили в жилището към 25-26 април и са останали допреди десетина дни. След това са напуснали жилището. Пелов се върнал без Колев в деня на убийството.

И двамата избягали пандизчии са били с изменен външен тип – пуснали дълги бради, не били подстригани. Вчера проверяващите оправдаха  обстоятелството, че не са открили рецидивистите точно с брадите им.

Апартаментът, в който двата се криели, е благосъстоятелност на най-хубавия другар на Пелов – Нико Петков. Той бил наказан за двойно ликвидиране и се самоубил в следствения арест. Последно в жилището живеели брачната половинка на Петков и двете им деца. Според Нова тв някого дамата на Петков - Весела и Пелов имали любовна връзка.

Фактите започнаха да се появяват едвам след убийството на Пелов. Продължава да е неразбираемо къде са били двамата пандизчии от деня на зрелищното им бягство на 3 април до отиването им в Ботевград, нито къде са били през последните дни.

Известно е, че в жилището в Ботевград за тях са се грижели добре, евентуално наложително. Никой не ги е издал евентуално под опасност. Съседите не са виждали двата мъже.

Ясно е също, че синът на Пелов е знаел къде са двата бегълци.

В жилището е открит сак с граната и тротилови пресовки.

Фактите демонстрират, че полицията не си е свършила работата, разяснява някогашният шеф на НСБОП ген. Румен Миланов пред Нова.

Той назова „ систематична неточност ” пропуските в издирването на рецидивистите и я отдаде на пренебрегването на доста правила. По думите му полицията е изгубила качеството си да работи дейно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР